Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι σε Βελβίτσι- Μπάλλα- Βούντενη λόγω καθίζησης του δρόμου!

19.08.2020 / 4:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kathizisi_dromou

Εκτός κυκλοφορίας τέθηκε χθες η δημοτική οδός Βελβίτσι- Δραγώλενα- Μπάλλα- Βούντενη εξαιτίας νέας καθίζησης η οποία όπως αποδείχτηκε προέκυψε από παράβλεψη και αστοχία! Συγκεκριμένα στο επίμαχο σημείο που πριν από δέκα χρόνια είχε σημειωθεί σοβαρή καθίζηση, έπρεπε να είχε απομονωθεί από την ΔΕΥΑΠ αγωγός, προκειμένου να μην υπάρχει συσσώρευση νερού που θα ενέτεινε το φαινόμενο μέχρις ότου τουλάχιστον προχωρούσε το έργο αποκατάστασης του προβλήματος στην δημοτική οδό. Δυστυχώς πρότινος και μόλις έγινε εμφανές νέο ρήγμα επί της δρόμου διαπιστώθηκε ότι ο αγωγός δεν είχε απομονωθεί με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν την νέα καθίζηση.

Κλιμάκια τεχνικών του Δήμου Πατρέων μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και την επικινδυνότητα όχι μόνο για τα διερχόμενα οχήματα, καθώς απειλούνται ακόμη και κατοικίες και αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεοτέρας.
Η διακοπή της κυκλοφορίας οδηγεί σε αποκλεισμό εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής που χρησιμοποιούσαν το δρόμο είτε για να μεταβούν στις καλλιέργειές και στα χωράφια τους, είτε στην μετακίνησή τους από και προς την Πάτρα.


ENAΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΣΩ… ΣΥΧΑΙΝΩΝ

Εναλλακτική διαδρομή υπάρχει μέσω των Συχαινών, ωστόσο, κάτι τέτοιο συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία κυρίως για τους κατοίκους του Βελβιτσίου που έχουν περιβόλια και καλλιέργειες στην Δραγώλενα ή για τους μαθητές που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα μπορούν να μετακινηθούν προς τα σχολεία τους με το λεωφορείο.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ
Μάλιστα, η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής εντείνεται εν όψει του χειμώνα, αφού οι βροχές θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής.
«Πέρασαν δέκα χρόνια από την πρώτη σοβαρή καθίζηση για να διαπιστωθεί πως ο αγωγός της ΔΕΥΑΠ δεν είχε απομονωθεί με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν νέο ρήγμα. Ο δρόμος κόπηκε στα δύο και εκτός από ζωές απειλούνται και περιουσίες. Είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες που διαμένουν στους τρεις οικισμούς και η διακοπή της κυκλοφορίας αναστατώνει την καθημερινότητά μας. Κρίθηκε όμως επικίνδυνη η καθίζηση και έπρεπε ο δρόμος να κλείσει. Αυτό που ζητάμε είναι να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάσταση του προβλήματος, καθώς εν όψει του χειμώνα αν δεν γίνουν παρεμβάσεις το ρήγμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Επίσης, ο δρόμος δεν μπορεί να μείνει κλειστός αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που μετακινούνται με λεωφορείο μέσω της συγκεκριμένης οδού προς Διοδώρου για να πάνε σχολείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου- Χαράδρου, Παναγιώτης Κωστόπουλος.

 

εφ. Γνώμη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα