Απογοητευμένος ο Καπουτζίδης: «Κάποιες φορές ντρέπομαι που είμαι κομμάτι της τηλεόρασης» | dete

Απογοητευμένος ο Καπουτζίδης: «Κάποιες φορές ντρέπομαι που είμαι κομμάτι της τηλεόρασης»

Έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία στη τηλεόραση κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του να μπει σε αυτόν τον «μαγικό» χώρο, ο Γιώργος Καπουτζίδης (από απόσταση πλέον), την αποδομεί ασκώντας της σκληρή κριτική.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Down Town», ο ταλαντούχος ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής δεν κρύβει πως έχει «κόψει» την τηλεόραση:

«Bλέπω πολύ λίγα πράγματα. Δεν μου αρέσει πια η τηλεόραση. Και αυτό που σου λέω με πονάει πολύ. Είναι οδυνηρό για μένα, γιατί η τηλεόραση ήταν όλος ο κόσμος μου. Θαύμαζα ανθρώπους και πράγματα στην τηλεόραση. Σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν θαυμάζω σχεδόν κανέναν. Έχω μεγάλο θυμό μέσα μου για ανθρώπους που αισθάνομαι ότι της έχουν κάνει κακό. Έχουν φέρει πολλή αγένεια, πολλή αδιακρισία,  πολλές άσχημες απόψεις, πολλή κακία, θα έκαναν τα πάντα για τα νούμερα τηλεθέασης. Αυτό με πληγώνει και με απομακρύνει από την τηλεόραση. Σήμερα δεν την ανοίγω καν, η κατάσταση στην τηλεόραση με στεναχωρεί. Μπορώ να σου πω μάλιστα πως κάποιες φορές ντρέπομαι που είμαι κομμάτι της».

«Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ»:

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο Γιώργος Καπουτζίδης λέει πως «προσπάθησα να κάνω καλή τηλεόραση. Ο,τι έκανα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, προσπάθησα να το κάνω σεβόμενος τους τηλεθεατές. Ο χώρος όμως που βρίσκομαι δεν μου αρέσει. Και πίστεψε με, είναι πολύ άσχημο και στενάχωρο να συνειδητοποιείς κάτι τέτοιο. Όταν ήμουν παιδί, η τηλεόραση ήταν για μένα ο θαυμαστός κόσμος του παραμυθιού. Ξαφνικά έχει γίνει ένα αποπνικτικό υπόγειο».

kapoutzidis3a.jpg

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ:

«Έχω βαρεθεί να ακούμε στην τηλεόραση την ίδια ανοησία: “Ποια είναι η γνώμη σου για τους gay;” με μόνο στόχο πάντα να ακουστούν ακραίες απόψεις που υποκινούν μίσος και προσβάλλουν χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας, μόνο και μόνο για να κάνουμε 2-3 μονάδες παραπάνω και να μας γράψουν τα sites. Όπως είναι ανόητο να ρωτήσεις κάποιον ποια είναι η γνώμη του για τους straight, το ίδιο είναι και να τον ρωτήσεις ποια είναι η γνώμη τους για τους gay. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι βλάκας. Ίσος μεν, αλλά βλάκας».

Στην ερώτηση αν αναφέρεται στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, απαντά:

«Αναφέρομαι σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις πρακτικές. Η αλήθεια είναι ότι τη χρονιά που πέρασε, εφαρμόστηκαν κυρίως στην εκπομπή του κυρίου Αρναούτογλου. Του χρόνου δηλαδή ποιους θα δούμε καλεσμένους; Κάποιο μέλος της Κου Κλουξ Κλαν να μας εξηγεί γιατί κρεμάει ανθρώπους στα δέντρα ή κάποιον φαλλοκράτη που θα μας αποκαλύψει για ποιόν λόγο δέρνει τη γυναίκα του; Θα ακούσουμε κι αυτές τις απόψεις στο πλαίσιο της δημοκρατίας που πρεσβεύει και οραματίζεται; Πέρα από τον ίδιο όμως, έχει τεράστια ευθύνη και το κανάλι του».

Τι θα απαντούσε όμως σε μια ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας από τον ΑΝΤ1;

«Αν το συγκεκριμένο κανάλι θεωρεί δημοκρατικό να ακούγονται αυτές οι επικίνδυνες ανοησίες από τη συχνότητά του, δεν έχω καμία πρόθεση να συνεργαστούμε. Και υπάρχουν και στελέχη του, αξιόλογα στελέχη, που το γνωρίζουν αυτό ήδη».