ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Καθηγητής σε φοιτήτρια: «Πόσο πήρες; Πέντε; Και τρία … οκτώ!» | dete

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Καθηγητής σε φοιτήτρια: «Πόσο πήρες; Πέντε; Και τρία … οκτώ!»

Φαίνεται πως καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει πάρει… ψηλά τον αμανέ! Και μάλιστα η συμπεριφορά του έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων όχι μόνο στον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και στο ευρύτερο ιατρικό (και όχι μόνο) περιβάλλον της πόλης.Αποκορύφωμα της «δράσης» του, αυτό που συνέβη με πρωταγωνίστρια φοιτήτριά του, η οποία επιθυμούσε να «ακυρωθεί» η βαθμολογία της στο μάθημά του προκειμένου να το ξαναδώσει και να επιτύχει μεγαλύτερο βαθμό! Κάτι που είθισται να γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά αν ο φοιτητής επιθυμεί να ακολουθήσει ειδικότητα συναφή με το μάθημα στο οποίο εξετάζεται!
Η νεαρή ζήτησε ακρόαση από τον καθηγητή (δεν αναφερόμαστε σε βαθμίδα για να μην υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων του), εκείνος την δέχθηκε και άρχισε να του αναλύει τους ισχυρισμούς της. Όπως λέγεται στην «πιάτσα» (κάτι που διαδίδουν συνάδελφοί του, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στην πόλη), ο καθηγητής όχι μόνο αδιαφόρησε για την φοιτήτρια αλλά της έκανε και μία κίνηση που αποδεικνύει την «ξεδιαντροπιά» του. Αφού την άφησε να ολοκληρώσει τους ισχυρισμούς της, την ρώτησε με το γνωστό υφάκι: «Πόσο είπες ότι πήρες»; Πέντε, του απαντά εκείνη. Και τότε γυρίζει και κάνοντας την γνωστή κίνηση με το χέρι του προς τα γεννητικά του όργανα, της λέει: «Και τρία … οκτώ»! Η κοπέλα έμεινε άφωνη. Κατέβασε το κεφάλι της και αποχώρησε από το γραφείο του καθηγητή. Εκμυστηρεύθηκε τα όσα συνέβησαν στους δικούς της όμως δεν θέλησε να κάνει καμία καταγγελία. Φοβούμενη προφανώς πως… δεν θα πάρει πτυχίο! Ωστόσο το θέμα πήρε διαστάσεις αφού ήταν τέτοια η αντίδραση του καθηγητή που δεν μπορούσε να μείνει… κρυφή! Ο «Κόσμος» διαθέτει όλα τα στοιχεία του, όμως από την στιγμή που η ίδια η φοιτήτρια αποφάσισε να μην κάνει καταγγελία, σεβόμαστε την βούλησή της! Όμως δεν παύει η συγκεκριμένη ιστορία να έχει γίνει viral στον ιατρικό κόσμο της πόλης.

Σεξιστική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο συμβάν στο Πανεπιστήμιο. Με καθηγητή να επιδεικνύει ακατανόητη και σεξιστική συμπεριφορά σε φοιτήτρια. Πολλές φορές έχουν γίνει καταγγελίες για καθηγητές που φλερτάρουν ανοιχτά με φοιτήτριες, για καθηγητές που κάνουν σεξουαλικά υπονοούμενα την ώρα του μαθήματος, αλλά και για φοιτήτριες που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα κάλλη τους για καλύτερο βαθμό, ακόμα και για περιπτώσεις καθηγητή να εκβιάζει σεξουαλικά φοιτήτρια για να την περάσει στο μάθημα.Θα πρέπει τα Πανεπιστήμια να διατυπώσουν σαφείς κανόνες για τα συγκεκριμένα ζητήματα.