ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Ξήλωσαν την προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου από το Δημοτικό Πάρκο-ΦΩΤΟ | dete

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Ξήλωσαν την προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου από το Δημοτικό Πάρκο-ΦΩΤΟ

Στα αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου έρχεται να προστεθεί άλλο ένα και ίσως το πιο σημαντικό από πλευράς πολιτισμού. Αυτό της αφαίρεσης της προτομής της Χαρίκλειας Παπαστράτου. Μέχρι χθες η προτομή ήταν κανονικά στη θέση της, σήμερα όμως το πρωί φαίνεται να έχει κάνει «φτερά».

4

Ασυνείδητοι που δεν σέβονται την μεγάλη προσφορά των αφών Παπαστράτου στο Πάρκο και γενικότερα στην πόλη του Αγρινίου, άρπαξαν την προτομή κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, ίσως και νωρίς το πρωί. Το θέμα δεν είναι το πότε αλλά το γιατί. Οι υπόλοιπες προτομές των αγαλμάτων είναι άθικτες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Κι εδώ είναι που γεννιούνται κάποια ερωτηματικά. Ήταν πιο βολικό να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη προτομή, ίσως ήταν πιο «βαριά», ή μήπως έχουν σειρά και οι επόμενες;

2

Οι επιτήδειοι απ΄ότι φαίνεται δεν σκέφτονται καθόλου τον πολιτισμό και την προσφορά κάποιων ανθρώπων και κοιτούν το εύκολο χρήμα, λόγος που λογικά τους οδήγησε σε αυτή την πράξη. Ας γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή της προτομής (αν δεν έχει γίνει ήδη άμορφη μάζα) και ας υπάρξει καλύτερη φύλαξη στο Πάρκο, που πλέον έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι για πολλούς μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα του. Αλλιώς ας μεταφερθεί η πολιτιστική κληρονομιά σε ένα ασφαλές σημείο στην πολη του Αγρινίου.

3Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, η τιτάνια προσφορά της Χαρίκλειας Παπαστράτου, της μοναδικής αδερφής Παπαστράτου, όσον αφορά στο Πάρκο Αγρινίου η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο χτίσιμο της εκκλησίας της Αγίας Σωτήρος που βρίσκεται εντός του Πάρκου και η οποία αποτελεί δωρεά της.  Προφανώς έτσι ανταμείβουμε τους ανθρώπους που προσφέρουν: τους εξαφανίζουμε ακόμη και τις προτομές.

Πηγή: agrinioreport.com