ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΕΘ: Θέλουν να φέρουν πυρηνικά στον Άραξο – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ | dete

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΕΘ: Θέλουν να φέρουν πυρηνικά στον Άραξο - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής από τη ΔΕΘ, κατήγγειλε ότι συζητείται η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από την αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στην Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

«Δίπλα στις επενδύσεις έρχονται και τα ζωτικά συμφέροντα των επενδυτών" ανέφερε.

"Οι επενδύσεις χρειάζονται προστασία.

Γι' αυτό και δίπλα στις παραχωρήσεις των υδρογονανθράκων της Νότιας Κρήτης στον αμερικανικό πετρελαϊκό κολοσσό Exxon Mobil ξεφύτρωσε και η νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησης της στις ΗΠΑ, συμφωνία που ο Αλ. Τσίπρας δεν έφερε καν στη Βουλή.

Μια συμφωνία που υπηρετεί γενικότερα τους σχεδιασμούς και της ελληνικής άρχουσας τάξης, που συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, και έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ σ' αυτήν εδώ την επικίνδυνη πραγματικά περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε λέει στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Άραξου.

Μάλιστα θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου όπως φημολογείται να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες"

Δείτε την επίμαχη δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ μετά από το 34ο λεπτό :