ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Θέλετε τον παππά; Κλείστε ραντεβού!

Απίστευτες πρακτικές υιοθετεί παππάς, σε εκκλησία της Πάτρας: Απαιτεί από τους πιστούς να …κλείσουν ραντεβού για να διεκπεραιώσει τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, σα να επρόκειτο για …επίσκεψη στο γιατρό!

Το περίεργο αυτό περιστατικό, σημειώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στον Ι.Ναό Αγ. Ιωάννη του Ρώσσου, που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Λεχώνα πήγε με το μωρό της στην αγκαλιά και τα τετράχρονο αδελφάκι του μαζί της, προκειμένου να λάβει την σχετική ευχή του ιερέα για να σαραντίσει. Η ώρα ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα και στο εσωτερικό του Ι. Ναού υπήρχαν ακόμα 30 περίπου γυναίκες, οι οποίες περίμεναν να εξομολογηθούν.

Η λεχώνα, απευθύνεται στον ιερέα και του ζητάει να ευλογήσει την ίδια και το παιδί, όπως απαιτείται με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη γέννηση του παιδιού.

Τότε λαμβάνει την απίστευτη απάντηση από τον ιερέα: «Έχετε κλείσει …ραντεβού;  Έπρεπε να έχεις πάρει δυο-τρεις μέρες τηλέφωνο πριν να σου πούμε πότε θα έρθεις και ποια ώρα…»

Η γυναίκα τα χάνει, αφού δεν περίμενε σε καμία περίπτωση μία τέτοια απάντηση! Όταν του αντέτεινε «από πότε χρειάζεται ραντεβού, για να πάμε στον ιερέα;» ο τελευταίος την ενημέρωσε ότι στη συγκεκριμένη εκκλησία ισχύει αυτό το καθεστώς.

Χρειάστηκαν οι διαμαρτυρίες της λεχώνας για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του ιερέα και να κάνει την παραχώρηση να της κάνει την σχετική διαδικασία, προκειμένου να γυναίκα να σαραντίσει και να επιστρέψει στο σπίτι της με τα δύο παιδιά της.

Πλέον ξέρει όμως, ότι την επόμενη φορά θα πρέπει στον συγκεκριμένο ναό, απαραιτήτως να έχει κλείσει …ραντεβού με τον ιερέα της εκκλησίας!