Απειλείται το καλοκαίρι στην Δυτική Ελλάδα αλλά μελέτη δεν έχουμε | dete

Απειλείται το καλοκαίρι στην Δυτική Ελλάδα αλλά μελέτη δεν έχουμε

Μερικές αναρτήσεις πριν γράφαμε για το ενδεχόμενο  οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας να γίνουν οργανωμένα πόλος έλξης φέτος το καλοκαίρι γιατί οι τσούχτρες έχουν κυριαρχήσει στις παραλίες της Αχαΐας

Τελικά φαίνεται ότι δύσκολα θα είμαστε τόσο τυχεροί αφού τα πρώτα σημάδια είναι ανησυχητικά. Για παράδειγμα στην Φωκίδα έχουμε ήδη μεγάλους πληθυσμούς από τσούχτρες και φυσικά η Φωκίδα είναι δίπλα στην Ναυπακτία… Όλοι καταλαβαίνουμε τώρα  ότι το πρόβλημα ήρθε για να μείνει, ακόμη και στην Ζάκυνθο έχουν έρθει οι πρώτες αναφορές.

Ίσως λοιπόν πρέπει οι αρχές να ξεκινήσουν να δουν τι μπορεί να γίνει συνολικά στην Περιφέρεια γιατί μεμονωμένα το θέμα δεν αντιμετωπίζεται. Και από τους τρεις πρώην νομούς έρχονται μηνύματα ότι οι ιδιώτες προσπαθούν μόνοι τους να έχουν έτοιμα δίχτυα σε περίπτωση που εμφανιστεί το κακό κοντά στις τουριστικές τους επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν φτάνει.

Και το κακό είναι πως το μήνυμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν είναι καλό. «Δεν υπάρχει μελέτη για τις τσούχτρες», φέρεται να δήλωσε χθες ο Πάνος Κουρουμπλής όντας αρμόδιος Υπουργός.