Απίστευτη απάτη: Πήραν 178.000 ευρώ από 78χρονη επιχειρηματία στο Γαλαξίδι | dete

Απίστευτη απάτη: Πήραν 178.000 ευρώ από 78χρονη επιχειρηματία στο Γαλαξίδι

Οι επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν την γυναίκα παίρνοντας της 178.000 ευρώ και μεγάλο χρηματικό ποσό σε δολάρια Αμερικής.

Το θύμα είναι μία γυναίκα ηλικίας 76 ετών που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Γαλαξίδι της Φωκίδας.

Η 76χρονη διατηρεί σπίτι και στο Παλαιό Φάληρο όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες.

Μεσα σε τέσσερις ημέρες, από τις 18 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου μπήκε στο στόχαστρο των επιτήδειων που κατάφεραν να της αποσπάσουν το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Στις 18 του μήνα, δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα που της είπε πως ήταν ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στο Γαλαξίδι και πως είχε εγκριθεί ένα πρόγραμμα που αφορούσε στην επέκταση της επιχείρησης της.

Ο απατεώνας έπεισε την γυναίκα να καταθέσει διάφορα ποσά σε λογαριασμούς που της έδινε προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ έστειλε στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο 2 γυναίκες, στις οποίες η 76χρονη έδωσε από 20.000 ευρώ

Συνολικά οι δράστες κατάφεραν να της πάρουν 178.000 ευρώ πριν εξαφανιστούν.

Οταν η γυναίκα επικοινώνησε με τον πραγματικό διευθυντή της τράπεζας, εκείνος έκπληκτος της είπε πως ποτέ δεν την είχε πάρει τηλέφωνο και ότι βέβαια ποτέ δεν της είχε ζητήσει χρήματα.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός το απόγευμα της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας που έχει αναλάβει την διελεύκανση της υπόθεσης σε συνεργασία με το ΑΤ Παλαιού Φαλήρου.