Παρασκευή, 26.11.2021, 6:09 πμ

Απέτρεψαν απόδραση σκληρού ποινικού στις φυλακές Κέρκυρας

10.08.2020 / 9:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
apofilakisi

Αποφασισμένος να δραπετεύσει από τις φυλακές της Κέρκυρας ήταν ένας σκληρός ποινικός κρατούμενος, που είχε οργανώσει την απόδρασή του και ήταν και οπλισμένος. Όταν τον εμπόδισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο αρχιφύλακας, δεν δίστασε να τους επιτεθεί αλλά τελικά επέστρεψε στο κελί του.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, ο κρατούμενος σε συνεργασία με άλλους ποινικούς προετοίμασε την απόδραση -που θα γινόταν την ώρα του προαυλισμού την περασμένη Πέμπτη- από τον πρώτο όροφο της ακτίνας Κ, ο οποίος διατηρείται κλειστός με απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Μέσα σε κελιά της ακτίνας και του ειδικού χώρου κράτησης που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα, είχε κρύψει μία αυτοσχέδια σκαλωσιά που έστησε χρησιμοποιώντας τρεις ξύλινες πόρτες των συγκεκριμένων κελιών, μία αυτοσχέδια ανεμόσκαλα, έναν αυτοσχέδιο γάντζο, έναν σπασμένο μηχανισμό ανεμιστήρα, ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο και πέντε αυτοσχέδια σουβλιά.

Ωστόσο, η συμπεριφορά του όσο περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία κρίθηκε ύποπτη κι έτσι στους χώρους έγινε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν τα σύνεργα της επικείμενης απόδρασης. Τότε, ο κρατούμενος επιτέθηκε βίαια στους σωφρονιστικούς, θέλοντας να εκδικηθεί που ματαίωσαν την απόπειρα απόδρασης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και του επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα