Απέσπασαν χρηματικά ποσά μέσω ψευδών αγγελιών, σε Ζάκυνθο και Λευκάδα

04.09.2020 / 10:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
apati3

Μεγάλα χρηματικά ποσά κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη άγνωστοι επιτήδειοι, οι οποίοι εξαπάτησαν δυο κατοίκους της Λευκάδας και της Ζακύνθου χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα ανταποκρίθηκε σε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κάτοικος της Λευκάδας βρήκε δελεαστική την τιμή που ζητούσε για την πώληση ενός οχήματος ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει την αγγελία και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Αφού συμφώνησαν να καταθέσει σε λογαριασμό του το ποσό των 3.500 ευρώ ως προκαταβολή, περίμενε μάταια να του παραδοθεί το επίμαχο όχημα. Όμως, ο φερόμενος ως πωλητής διέκοψε κάθε επαφή κι έτσι το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου στην Ασφάλεια Λευκάδας.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο θύμα στην Ζάκυνθο, συστήθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και τον έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή αναδρομικών της σύνταξής του, τα οποία θα εισέπραττε αφού προηγουμένως κατέβαλε τον φόρο που αντιστοιχούσε σε 6.400 ευρώ! Ο συνταξιούχος κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης, ο οποίος αποδείχθηκε κοινός απατεώνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα