Απέραντη θλίψη - Ο μικρός Δαμιανός κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο αλλά τα όνειρά του «έσβησαν» στην άσφαλτο

Δεν χορταίνει η αδηφάγα άσφαλτος με αίμα νέων ως επί το πλείστον ανθρώπων, καθώς για δεύτερη συνεχή εβδομάδα καταγράφεται ακόμα ένα θανατηφόρο με θύμα ποδηλάτη. Η νέα τραγωδία έλαβε χώρα στον δρόμο Επισκοπειού – Αρεδιού χθες νωρίς το βράδυ, περί τις 18.30.

Αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 63χρονος άνδρας, κατά πάσα πιθανότητα Ρουμάνικης καταγωγής, κτύπησε βίαια το προπορευόμενο ποδήλατο στο οποίο αναβάτης ήταν ο 13χρονος από τα Ανάγυια. Ο άτυχος Διαμιανός Παχύς, εκτινάχθηκε στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου και ακολούθως κτύπησε στην άκρη του δρόμου. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λευκωσία όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον οδηγό ο οποίος συνελήφθη διενεργήθη αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη, ενώ με δικαστικό ένταλμα και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου. Η Τροχαία Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Ο Χάρος είχε στήσει καρτέρι εδώ και καιρό στον μικρό Δαμιανό…

Φίλοι του Δαμιανού απαρηγόρητοι μιλώντας για τον 13χρονο κάνουν λόγο για ένα παιδί όλο ζωντάνια, πάντα με το χαμόγελο και γεμάτο αισιοδοξία.

Ο μικρός Δαμιανός σε δύο εβδομάδες θα γινόταν 14 ετών, ωστόσο ήδη από μικρή ηλικία είχε μάθει να δίνει σκληρούς αγώνες και μάλιστα κάποια στιγμή για την ίδια του την ζωή, καθώς σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του reporter.com.cy, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους λεμφαδένες και τότε είχε μεταβεί για ειδική θεραπεία στην Γερμανία.

Τότε το Παγκύπριο είχε ανταποκριθεί με την κοινωνία των πολιτών να καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό μέσω εράνου, προκειμένου να καταστεί εφικτό ο 13χρονος να μεταβεί για τις αναγκαίες θεραπείες στην Γερμανία.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, φίλοι και συγγενείς ένιωθαν περήφανοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου το παιδί να διασωθεί, με τον μικρό Δαμιανό να φεύγει για Γερμανία, γεμάτος αισιοδοξία και διάθεση να παλέψει σκληρά μέχρι που νίκησε την ασθένεια.

Υποβλήθηκε σε θεραπείες και κατάφερε να βγει νικητής από την μεγάλη μάχη ενώ οι φίλοι του για να τον στηρίξουν έκοψαν όλοι τα μαλλιά τους…σε μια έμπρακτη κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Επέστρεψε στην Κύπρο, στους φίλους και την οικογένεια του, αρχές του καλοκαιριού όντας ιδιαίτερα χαρούμενος…άλλωστε είχε νικήσει σε μάχη που για πολύ κόσμο είναι δίχως αύριο... Αλλά και για τον άτυχο Δαμιανό τελικά το αύριο που ονειρευόταν δεν ήρθε τελικά, γιατί η Μοίρα, ο Χάρος, ο καθένας ας το πεί όπως θέλει... του χε στήσει ξανά καρτέρι θανάτου.