«Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ κινδυνεύει η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας» | dete

«Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ κινδυνεύει η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας»

«Για να ξεπερασθεί η κρίση αυτή, η οποία δεν είναι μόνον ελληνική αλλά αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και σχετίζεται με την ίδια την ιδέα της Ευρώπης, πρέπει να ανάψουμε δυο μηχανές: την χρηματιστικό-οικονομική μηχανή, αλλά κυρίως την πολιτική, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική συμφωνία η οποία είναι ακόμη εφικτή», δηλώνει ο πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σαγκάλλι.

«Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα κινδυνεύει να αποθαρρυνθεί με ανεπανόρθωτο τρόπο, η ισχνή οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας», πρόσθεσε ο Σαγκάλλι.

«Με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα αυξανόταν η χρηματοοικονομική αστάθεια για όλες τις χώρες και οι κίνδυνοι συνδεδεμένοι με την νέα αυτή κατάσταση θα οδηγούσαν σε αύξηση των επιτοκίων του δημοσίου χρέους», τόνισε ο επικεφαλής της Confcommercio.

Ο Σαγκάλλι καταλήγει ότι «μια ακόμη συνέπεια θα ήταν η αρνητική επιρροή επί του κλίματος εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των πολιτών, με μείωση της εσωτερικής ζήτησης και πιθανό περιορισμό των επενδύσεων, από χώρες του εξωτερικού, στα πιο αδύναμα κράτη της ζώνης του Ευρώ».