«Αν εξαρτάται από τις ψήφους μας, η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της» | dete

«Αν εξαρτάται από τις ψήφους μας, η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της»

«Αν εξαρτάται από τις ψήφους μας η ψήφιση της συμφωνίας πιστεύω ότι η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της», σημείωσε την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Real FM για το ενδεχόμενο να ψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό, αφέλεια ή εξαπάτηση του ελληνικού λαού με αφορμή το σημείο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Για αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποιος ευθύνεται; Ποιος έταξε στον ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια. Ποιος είναι δέσμιος της προεκλογικής του ρητορικής; Στον κ. Τσίπρα μπορώ να χρεώσω ή μεγάλη αφέλεια, στην καλύτερη περίπτωση ότι δηλαδή δεν φανταζόταν αυτό που έλεγε ότι “δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο η κα. Μέρκελ να μη δεχθεί την πρότασή μου”, ότι το πίστευε πραγματικά ή θα του χρεώσω κάτι πολύ πιο βαρύ: Ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας έχει το πρόβλημα σήμερα διότι αυτός καλλιέργησε τον ακραίο αντιμνημονιακό πολιτικό λόγο τον οποίο σήμερα καλείται να κάνει γαργάτα. Για το καλό της χώρας καλείται να τον κάνει γαργάρα», τόνισε.

Στο ερώτημα αν έχει η κυβερνητική πλειοψηφία την άνεση να περάσει στο κοινοβούλιο την συμφωνία ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν το βλέπω αυτό το σενάριο πολύ πιθανό. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να φανταστώ μη ψήφιση της συμφωνίας. Οποιασδήποτε συμφωνίας. Σε αυτό είμαι κατηγορηματικός και δεν έχω αλλάξει θέση. Αλλά ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική επί συγκεκριμένων πτυχών της συμφωνίας προφανώς και έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε. Και προφανώς μπορούμε να προτείνουμε και ισοδύναμα, γιατί η κριτική είναι εύκολη. Τα ισοδύναμα είναι τα δύσκολα».

Στην επισήμανση ποια θα ήταν τα ισοδύναμα που θα πρότεινε ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε: «Υπάρχουν και σήμερα ακόμα σημαντικές στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες εγώ δεν κατάφερα να επιβάλω την άποψή μου, όταν ήμουν υπουργός, για να διορθωθούν. Αυτές οι στρεβλώσεις είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για ανθρώπους με τα ίδια προσόντα που παίρνουν πολλά περισσότερα λεφτά από κάποιους άλλους».