Αντώνης Σαμαράς: Οι λόγοι της απουσίας μου ήταν προσωπικοί | dete

Αντώνης Σαμαράς: Οι λόγοι της απουσίας μου ήταν προσωπικοί

Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςγια την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας Μενδώνη για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο.

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Νωρίτερα και σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ αναμένουν Εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία της τροπολογίας που αφορά επί της ουσίας τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μιας και το Μαξίμου είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κάτι που σήμαινε πως όποιος δεν επιψήφιζε θα διαγραφόταν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη Νέα Δημοκρατία, που είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, περίμεναν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία της τροπολογίας που αφορά επί της ουσίας τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε πριν από δύο ημέρες στην Ελλάδα καθώς έλειπε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους υγείας (για το λόγο αυτό απουσίαζε και από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας). Ωστόσο τόσο στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος επί της οδού Πειραιώς όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για τον λόγο της σημερινής του απουσίας.

Απών ήταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς αλλά είχε φροντίσει να στείλει επιστολή με την οποία ξεκαθάριζε πως εάν παρευρισκόταν θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας.