Αντιδρούν στα Προσφυγικά στη μετεγκατάσταση οικογενειών Ρομά από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου

17.08.2020 / 5:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
riganokampos

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της συνοικίας των Προσφυγικών, στην είδηση ότι ο Κοινωνικός Οργανισμός πρόκειται να εγκαταστήσει στα κενά σπίτια της περιοχής οικογένειες Ρομά που προέρχονται από τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο. Πρόκειται για το πρόγραμμα στεγαστικής υποστήριξης από πλευράς Δήμου σε οικογένειες Ρομά, με στόχο την καλύτερη διαβίωση τους, ξεφεύγοντας από τις άθλιες συνθήκες που ζουν στον καταυλισμό.

Οι κάτοικοι των Προσφυγικών ήδη μαζεύουν υπογραφές, δείχνοντας την εναντίωση τους στο όλο θέμα και ταυτόχρονα έχουν ενημερώσει τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο ότι δεν θα αφήσουν να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Διάρκειας τριών ετών το πρόγραμμα
Πάντως, ο ΚΟΔΗΠ από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να βάλει τις οικογένειες των Ρομά από τον Ριγανόκαμπο στην ίδια γειτονιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο που έχει προτείνει μιλάει για τη μετεγκατάσταση σε πρώτη φάση 11 οικογενειών Ρομά που αυτή τη στιγμή ζουν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στις παράγκες στον Ριγανόκαμπο.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών ετών και περιλαμβάνει την επιδότηση μηνιαίου ενοικίου που θα καταβάλει ο ΚΟΔΗΠ στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, με μέγιστο ποσό 5,5 ευρώ/τ.μ. καθώς και την επιδότηση λογαριασμών Οργανισμών Κοινωνικής Ωφελείας, (κοινόχρηστα, ΔΕΗ, νερό κτλ) που θα καταβάλει στην εκάστοτε ωφελούμενη οικογένεια-ρομά, με μέγιστο μηνιαίο ποσό ανάλογο με το πλήθος των μελών της.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα