Αντίρριο – Ξεκίνησε ο ψεκασμός των φοινίκων στην παραλία (Φωτογραφίες) | dete

Αντίρριο - Ξεκίνησε ο ψεκασμός των φοινίκων στην παραλία (Φωτογραφίες)

Την Παρασκευή (17.3.2017) το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προέβη στην έναρξη ψεκασμών στην Παραλία Αντιρρίου για την προστασία των φοινίκων έναντι του κόκκινου σκαθαριού (rhynchophorusferrugineus). Οι ψεκασμοί θα είναι μηνιαίοι και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο.

Παράλληλα Θα ξεκινήσουν ψεκασμοί των πλατάνων των παραλιών Γριμπόβου και Ψανής, για την προστασία απέναντι στο ωίδιο του πλατάνου (Oidiumsp.) και στο άκαρι του πλατάνου (Stomacoccusplatani).

Οι καταστηματάρχες θα ειδοποιούνται για τον ψεκασμό το βράδυ πριν από τον ψεκασμό (ξημερώματα) δεδομένου ότι δεν επιθυμούμε την παρουσία ανέμου άνω των 3bf για τη σωστή διεξαγωγή του. Η εκτίμηση για τον ψεκασμό ή όχι γίνεται ουσιαστικά λίγες ώρες πριν απ αυτόν.

Τέλος, θα αρχίσουν άμεσα παρεμβάσεις αραιώματος της κόμης των πλατάνων όπως αυτές έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Πλατάνων αλλά και μέρος Μέτριων Κλαδευτικών Παρεμβάσεων στα καταχωρημένα ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ πλατάνια των παραλιών.

Με δεδομένη την οδηγία του Δασαρχείου απαγόρευσης κλάδευση των φυτών των πλατάνων, οι επεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν θα αφορούν καθαρά και μόνο μόρφωση κόμης σε νεαρότερα πλατάνια, και κοπής ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ για πτώση κλάδων. Αυτές οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απρίλη.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα καταγραφούν στη βάση δεδομένων του Μητρώου Πλατάνων και θα παρουσιαστούν μετά το πέρας των εργασιών.