Ανοίγει ξανά το ιστορικό Παλαιό Δημαρχείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης | dete

Ανοίγει ξανά το ιστορικό Παλαιό Δημαρχείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανοίγει ξανά την πόρτα του στους δημότες του δήμου Μυτιλήνης το ιστορικό Παλαιό Δημαρχείο της πόλης στο λιμάνι, «σηματοδοτώντας όχι μόνο την αλλαγή του νέου έτους, αλλά και την πολιτική βούληση της νέας δημοτικής αρχής», όπως τόνισε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Στο κτίριο ο χρόνος σταμάτησε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού, τον Ιούνιο του 2017, όταν υπέστη ζημιές στον εσωτερικό χώρο. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία κίνηση ενδιαφέροντος για την αποκατάστασή του. Αποτέλεσμα, μεγάλα τμήματα της τοιχοποιίας και της οροφής του να έχουν διαβρωθεί. «Εάν δεν επεμβαίναμε αμέσως, ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Στρατής Τζιμής, η διάβρωσή του θα προχωρούσε σε βαθμό τέτοιο, που η όποια αποκατάσταση στο μέλλον θα ήταν μη αναστρέψιμη.

Συναισθανόμενοι την ιστορική αξία του κτιρίου, έργο του μεγάλου αυστριακού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ ως σύνθεση του ευρωπαϊκού κλασικισμού και της αρχαιοελληνικής τέχνης, αλλά και την ανάγκη για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήσαμε τις απαιτούμενες εσωτερικές εργασίες», κατέληξε ο κ. Τζιμής.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης, θα προχωρήσει και η επιμελημένη συντήρηση εξωτερικά του δημαρχείου, αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την 1η Ιανουαρίου, στο μεγάλης πολιτιστικής αξίας κτίριο θα στεγάζονται τα γραφεία του δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεργατών τους. Αύριο, όμως, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος Μυτιλήνης θα υποδεχθεί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο τις χορωδίες μικρών και μεγάλων για να ψάλλουν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. «Η επιτυχία του παραπάνω εγχειρήματος είθε να είναι οιωνός άριστος για καλή χρονιά σε όλους μας και για το μέλλον του τόπου μας», ευχήθηκε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.