ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΡΟΓΔΑΚΗ: Το μεγάλο ευχαριστώ της Προέδρου της Ενωσης Γυναικών Πάτρας | dete

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΡΟΓΔΑΚΗ: Το μεγάλο ευχαριστώ της Προέδρου της Ενωσης Γυναικών Πάτρας

«Οπως η Ελλάδα έσπευσε να βοηθήσει την Σερβία στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, έτσι και η Σερβία θα βοηθήσει τώρα την Ελλάδα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει».
Στην φράση αυτή της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας αποτυπώνεται πλήρως το μήνυμα της Κυριακάτικης εκδήλωσης της Ένωσης Γυναικών Πάτρας στην κατάμεστη αίθουσα «Royal» (πρώην Πτωχοκομείο) στην πόλη μας (στόχος ήταν η ενίσχυση του «Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων»).

Το πριγκιπικό ζεύγος κέρδισε τις εντυπώσεις των 600 και πλέον παρισταμένων. Το Royalτης Ακτής Δυμαίων αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει όλους όσους ήθελαν να δώσουν το παρών στην εκδήλωση.
Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή όταν ο Αλέξανδρος ανέβηκε στο βήμα και ευχήθηκε στα ελληνικά στους θεατές της εκδήλωσης «Χριστός Ανέστη», με το κοινό να του ανταπαντά με ενθουσιασμό το καθιερωμένο «Αληθώς ο Κύριος». Ο πρίγκιπας της Σερβίας είχε Ελληνίδα μητέρα, ενώ η σύζυγός του είναι επίσης Ελληνίδα.
Ξεχωριστές ήταν και δυο ακόμη στιγμές. Η πρώτη όταν οι εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας μετέφεραν εικόνες-παραστάσεις από τον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, θυμίζοντας πόσο πολύ δοκιμάστηκε η χώρα του πρίγκιπα Αλέξανδρου. Και η δεύτερη όταν τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της Πολυφωνικής τραγούδησαν στα Σέρβικα, προκαλώντας ενθουσιασμό στο κοινό και φυσικά στο πριγκηπικό ζεύγος της Σερβίας.

Ήταν όλοι εκεί. Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Πάτρας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την επίτευξη του σκοπού της εκδήλωσης. Την δωρεά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για την παρουσία τους και για την υπόσχεσή τους να συνδράμουν το Νοσοκομείο μας, το Λύκειο Ελληνίδων για την εκπληκτική παρουσία τους. Η βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Σπύρου Σκιαδαρέση συγκλόνισε τους παρευρισκομένους με τα άσματα που έψαλλαν για την Μητέρα όλων μας την Παναγία. Περισσότερα από 70 παιδιά της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την Διεύθυνση της Ελένης Παπαδοπούλου Αραβαντινού συγκίνησαν τους θεατές αλλά και το Πριγκιπικό Ζεύγος της Σερβίας. Η βραβευμένη μας Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με την καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Βάγια Ζεππάτου ταξίδεψαν το κοινό σε άλλες εποχές και φυσικά ο διεθνούς φήμης Πατρινός βαρύτονος κ. Νικόλας Καραγκιαούρης με την εξαιρετικά πολυδουλεμένη φωνή του και το εξαιρετικό ταμπεραμέντο του. Η πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας κ. Κατερίνα Λέχου μάγεψε τους παρευρισκομένους κατά την διάρκειας της απαγγελίας της με το απόσπασμα από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη. Την κα Ράνια Θρασκιά και τον Κωνσταντίνο Φλαμή για την παρουσίαση, τον Όμιλο Ρέστη και την παρουσιάστρια κα Κατερίνα Καινούργιου. Τους χορηγούς μας Ενόρασις, UNISOL, Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών, τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Καλλέργη, το ζαχαροπλαστείο Κάραβελ, αλλά και πολλούς ακόμα που στάθηκαν δίπλα στην εκδήλωση.
enosi 11

enosi 10

enosi 9

enosi 8

enosi 4

enosi 5

enosi 6

enosi 7

enosi 3

enosi 2

enosi 1