Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο Επιτάλιο – Μεγάλες καταστροφές σε στάβλους | dete

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα στο Επιτάλιο - Μεγάλες καταστροφές σε στάβλους

Σημαντικές καταστροφές σε στάβλους προκάλεσε το χθεσινό μη αναμενόμενο πέρασμα ανεμοστρόβιλου από την περιοχή του Επιταλίου τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους ιδιοκτήτες που είχαν ήδη ξεκινήσει την εργασία τους και βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εντός αυτών να γλιτώνουν από θαύμα.

Βασική τους επιθυμία μετά τη ζημιά που υπέστησαν είναι ο έλεγχος από αρμόδιους οργανισμούς προκειμένου να αποζημιωθούν έστω τα υλικά που θα χρειαστούν για να αποκατασταθεί η εικόνα των περιουσιών τους, με την εκτιμώμενη δαπάνη να φτάνει τα 8.000-9.000 ευρώ.

Η κακή μέρα συνήθως φαίνεται από το πρωί. Αυτό έγινε και για την οικογένεια Πέρρα, με τον πατέρα Διονύση και το γιό Δημήτρη να έχουν ξεκινήσει από νωρίς την εργασία τους. Ωστόσο έκπληκτοι αντίκρισαν περίπου στις 8πμ. κομμάτια της στάνης τους να «πετάνε» κυριολεκτικά στον αέρα, ύστερα από το ξαφνικό πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου.

Σε συνδυασμό με τη βροχόπτωση που έπεφτε εκείνη τη στιγμή στην περιοχή, προκάλεσε όχι μόνο σημαντικές καταστροφές στις σκεπές του στάβλου, αλλά και στις τροφές των ζώων που βρίσκονταν εντός αυτού. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, εκτιμάτε πως εντός του στάβλου βρίσκονταν περίπου 3.000 μπάλες σανό, μεγάλο μέρος των οποίων φαίνεται πως έχει υποστεί σημαντική ζημιά.

 

Πηγή: patrisnews.com