ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην εξεταστική για τα μνημόνια | dete

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στην εξεταστική για τα μνημόνια

Την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων", προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, επικαλείται τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών  «για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος».

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου στον Δημήτρη Βίτσα

«Κύριε Πρόεδρε,

Οι σημερινές δηλώσεις του πρ. Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη για την περί Grexit εισήγησή του στον κ. Πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, θέτουν ευθέως και αβίαστα θέματα σχετικά με τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του σε σχέση με το μείζον θέμα της ύπαρξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και όχι μόνο(βλ.συνέντευξη Γ.Β. σε αμερικανικό περιοδικό Newstatesman).

Είναι προφανές κύριε Πρόεδρε, πως ενόψει των συγκλονιστικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες και των θυσιών που αυτοί θα υποβληθούν προκειμένου να παραμείνει  η Ελλάδα στην EZ, είναι απολύτως αναγκαία η πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την "αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων".

Προτείνω κ. Πρόεδρε να μεταφέρετε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την ανωτέρω πρότασή μου, προκειμένου να αποφασίσουμε την κατά προτεραιότητα πρόσκλησή του».