Ανδρέας Κατσανιώτης: Εξελέγη πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας

10.09.2020 / 15:11
Katsaniotis-Boulh

Με 19 ψήφους υπέρ και μόλις μία άκυρη, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, εξελέγη πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.
Σε δήλωσή του,που έγινε αμέσως μετά από την εκλογή του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρει:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου που με εξέλεξαν ομόφωνα στη θέση του Προέδρου.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα προσπαθήσω να ενισχύσω το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες και ιδρύματα που μπορούν να συμβάλουν στην αναπτυξιακή έκρηξη που χρειάζεται η χώρα.
Πρώτο μέλημα της Επιτροπής πρέπει να είναι η δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή των χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε όλοι να ενισχύσουμε τα ερευνητικά ιδρύματα και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται από Έλληνες επιστήμονες».

Ποιος είναι

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή», Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Αχαΐας από τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα