Ανδρέας Βρης: Το αξέχαστο ταξίδι του στην Κίνα

06.09.2020 / 7:39
Vris-Kina

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Βρης θυμήθηκε ένα υπέροχο ταξίδι που είχε κάνει στην Κίνα, πριν 15 χρόνια, με τον υπουργό Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο: «Τέτοιες μέρες ακριβώς πριν 15 χρόνια–τέλη Αυγούστου 2005–αλήθεια πόσο γρήγορα περνά ο καιρός! – είχα την ευτυχή και ταυτόχρονα τιμητική ευκαιρία να ταξιδέψω στην Κίνα, συμμετέχοντας με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, σε αποστολή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Επικεφαλής ήταν ο τότε Αχαιός υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και απόψεων πάνω σε θέματα σχετικά κυρίως με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς μετά από τη διεξαγωγή τους στην Αθήνα, το 2004,οι επόμενοι του 2008 θα εγίνοντο στο Πεκίνο.
Οι φιλόξενοι Κινέζοι μας πήγαν και στην Σαγκάη και στην παλιά πρωτεύουσα Σιάν, όπου βρίσκεται και ο περίφημος θαμμένος μεγάλος Στρατός, ενώ στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος έγινε επίσκεψη/ξενάγηση στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο αλλά και στο Σινικό Τείχος!
Επιγραμματικά, η εντύπωση που είχα αποκομίσει ήταν ότι βρέθηκα σ’ έναν άλλο κόσμο, σ’ έναν άλλο τρόπο ζωής και σε άλλα(τεράστια)μεγέθη σε όλα τα επίπεδα.
Από εκείνο το αξέχαστο, δεκαήμερης διάρκειας ταξίδι–ζωής, θα σας μεταφέρω στιγμιότυπα για να πάρετε μια(φωτογραφική)γεύση όσων έζησα και να μοιραστώ μαζί σας εντυπωσιακές εικόνες, ενώ προσωπικά αποτελεί, με αυτό τον τρόπο, νοερή επιστροφή σε μια ευχάριστη ανάμνηση.
Ελπίζω πως η ιδέα μου θα τύχει της αποδοχής σας.
Με την ευκαιρία στέλνω χαιρετισμούς στον Σπήλιο Σ. και τού εκφράζω για άλλη μία φορά την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου, που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε ένα μέλος του περιφερειακού Τύπου όπως εγώ, κάτι κάθε άλλο παρά συνηθισμένο και εύκολο και εκείνα τα χρόνια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα