ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ… ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η γειτονιά ξεσηκώνεται για να μην απομακρυνθεί πάμφτωχη οικογένεια

 

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι των Ιτεών όταν έμαθαν πως ο Δήμος προκειμένου να κάνει επέκταση στο υπό κατασκευή Λύκειο της συνοικίας αλλά θα εκδιώξει από το προαύλιο του σχολείου μία πάμφτωχη οικογένεια που διαμένει εδώ και δεκαετίες σε ένα μικρό σπίτι. Κατά τους κατοίκους το σπίτι δεν βρίσκεται το προαύλιο του σχολείου, αλλά το οικόπεδο ανήκει στην οικογένεια. Πλέον στο σπιτάκι διαμένει η χήρα του ιδιοκτήτη (ο οποίος το κληρονόμησε από πάππου προς πάππου) μαζί με τα δύο της παιδιά ηλικίας 30 και 22 ετών. Από την πλευρά τους όμως σχολικοί παράγοντες αλλά και ο Δήμος επισημαίνουν πως το σπίτι βρίσκεται πάνω σε δημόσια περιουσία, άρα πως κάποιος πρόγονος της οικογένειας είχε κάνει «καταπάτηση» και πως θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν ώστε να χτιστεί το σχολείο και να ανακατασκευαστεί το προαύλιο του.

 

Οι περίοικοι όπως και ο Σύλλογος της περιοχής δηλώνουν πως το σπίτι έχει την δική του περίφραξη, πως δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο και πως θα «παλέψουν» ώστε να μην εκδιωχθεί η οικογένεια.

 

Ο Δήμος έστειλε χαρτί στην μητέρα – χήρα του ιδιοκτήτη εδώ και μήνες και την προειδοποίησε πως θα πρέπει να φύγουν. Ωστόσο η ίδια δηλώνει πως έχει παραχωρητήριο για την ιδιοκτησία από τον εκλιπόντα σύζυγό της και πως το σπίτι αλλά και το οικόπεδο της ανήκουν.

 

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, η ίδια πήγε στον Δήμο, απευθύνθηκε σε υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και αντιδημάρχους και η λύση που της προτάθηκε είναι να μείνει σε κοντέϊνερ που διαθέτει ο Δήμος.

 

Οι πιέσεις προς την οικογένεια αυξάνονται με αποτέλεσμα όλες αυτές τις ημέρες να ζει έναν πραγματικό εφιάλτη. Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς δήλωσε πάντως στον «Κόσμο» πως ο Δήμος προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση, όμως είναι βέβαιο πως το σπίτι στο σημείο που βρίσκεται είναι αυθαίρετο.

 

Η κυρία Δήμητρα, κατά τους κατοίκους ιδιοκτήτρια, είναι σε απόγνωση. Μάλιστα οι γείτονές της αποφάσισαν να την στηρίξουν και ήδη από την Τετάρτη το διαδίκτυο έχει γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης.

 

Μάλιστα ο Σύλλογος των Ιτεών κατηγορεί με αναρτήσεις του ευθέως τον Δήμο για την ενέργειά του. Αναμένουμε τις εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες, ενώ η οικογένεια έχει στην κυριολεξία… σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού αδυνατεί να αντιδράσει λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.