Αναστασιάδης: Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου τις εκλογές | dete

Αναστασιάδης: Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου τις εκλογές

«Αυτή την ώρα στο μυαλό μου δεν είναι οι εκλογές, ούτε και το πολιτικό κόστος όταν παίρνω πολιτικές αποφάσεις» ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Megaone», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ασχολείται με τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι «οριστικά και αμετάκλητα λύση με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης ή εγγυητικά δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή», ενώ επανέλαβε ότι η «η συνεργασία με την Ελλάδα είναι αρραγής».

Για την ανταλλαγή χαρτών ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι, όταν ξεκινάς τον διάλογο στα αρχικά στάδια θα υπάρχουν διαφορές, αλλά γίνεται ο διάλογος για να καταλήξουμε, για να προσθέσει πως υπάρχουν ευαίσθητες περιοχές και πάνω σε αυτές θα γίνει διάλογος.

Για το θέμα του εδαφικού σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορές και όσο μένει ο ζωντανός ο διάλογος, το εδαφικό θα συζητιέται για να λυθούν οι διαφορές, ενώ υποστήριξε ότι με την πολιτική του πέτυχε να καθίσει η Τουρκία να συζητήσει την ασφάλεια και ότι δεν συζητήθηκε η εκ περιτροπής προεδρία.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πρέπει πρώτα να λυθούν για να λυθεί το Κυπριακό και κακώς, σημείωσε, κάποιοι δημιουργούν κλίμα υπεραισιοδοξίας.