ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ “ΒΟΛΕΪ”: “Ήρθε η ώρα η Παναχαϊκή να περάσει στα χέρια Πατρινών, η ώρα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ» | dete

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ "ΒΟΛΕΪ": "Ήρθε η ώρα η Παναχαϊκή να περάσει στα χέρια Πατρινών, η ώρα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ»

Θέση για όσα συμβαίνουν στην ομάδα ποδοσφαίρου πήρε και η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του ΤΑΑ Παναχαϊκή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες απόψεις μας γιατί θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της μεγάλης ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ.

Πριν από 4 χρόνια αναλάβαμε την ομάδα του βόλλεϋ αντρών-παιδων-εφήβων της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ. Ελαφρύναμε από πολλά έξοδα την ερασιτεχνική σε ένα κρίσιμο σημείο για εκείνη ( προπονητές παίδων εφήβων και μπάτζετ της Α2 πάνω από 70.000) αλλά και από προηγούμενα χρέη, τα οποία μας ακολουθούν μέχρι και σήμερα (ΜΠΕΛΛΟΣ, Μεν. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ), και άλλα που δεν έχουν εμφανιστεί ως τώρα και τα οποία αποπληρώνουμε με διακανονισμούς γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α1, παρότι ουδέποτε κάναμε συμφωνία περί ανάληψης παλαιών οφειλών.

Οι οφειλές αυτές άλλωστε μας οδήγησαν στο να προστεθεί δίπλα στο ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ το ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΗΣΗ 2013. Κάποια μέλη , με ονοματεπώνυμο, της προηγούμενης διοίκησης αναγνωρίζουν, προς τιμή τους, ότι οι παραπάνω οφειλές βαρύνουν την Π.Γ.Ε., επικαλούνται έλλειψη χρημάτων, άλλα από την άλλη, όταν έρχονταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ μας καλούσαν να συνεισφέρουμε , λες και αν είχαν ομάδα υπό την εποπτεία τους στην Α2 δεν θα πλήρωναν ΔΕΗ ή πετρέλαιο το οποίο βάζαμε σε καθημερινή βάση ποσότητα των 5 ευρώ γιατί δεν θέλανε να συνεισφέρουν σε μεγάλη ποσότητα.

Επίσης η συμφωνία προέβλεπε ότι οι ακαδημίες αγοριών κοριτσιών του βόλλεϋ παρέμειναν στην κατοχή της ερασιτεχνικής μιας και ήταν πολύ μεγάλο έσοδο, το οποίο υπερδιπλασιάστηκε όπως ήταν λογικό αφού ή ομάδα μας κέρδιζε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έτσι αυξανόταν και ο αριθμός των παιδιών με όνειρο να παίξουν στην ομάδα των αντρών της ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ. Ή συμφωνία με την ερασιτεχνική είχε ως όρο επίσης να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το σήμα και το όνομα επ αόριστο όπως και το γήπεδο με συμφωνητικό 3 χρόνων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μετά την λήξη του συμφωνητικού θα είμαστε άστεγοι, απλά επικαλέστηκαν λήξη θητείας στην τριετία και καλό θα ήταν να αποφασίσει η νέα διοίκηση για μεγαλύτερη παραχώρηση.

Πολύ σωστό !!! και ηθικό σκεφτήκαμε και συμφωνήσαμε άλλωστε είχαμε κοινό δικηγόρο , τον κ. Τσαούσογλου , μέλος της τότε και τώρα διοίκησης και δικηγόρο της δημιουργίας του « αδελφού » σωματείου. Τελειώνοντας το συμφωνητικό μίσθωσης του γηπέδου και έχοντας κατά την άποψη μας μία καλή συνεργασία ζητήσαμε την ανανέωση του. Ή απάντηση της προηγούμενης διοίκησης μετά από αίτημα μας στην λήξη της αγωνιστικής περιόδου ήταν ή εξής: Λόγω επικείμενων εκλογών του σωματείου δεν θέλουμε να πάρουμε καμιά απόφαση που θα εγκλωβίσει την νέα διοίκηση με ένα προγενέστερο συμφωνητικό.

Τι σημαίνει εγκλωβίζεις; Εγκλωβίζεις μία διοίκηση με το να παραχωρείς η μισθώνεις το γήπεδο σου στην ομάδα που έχει το σήμα και το όνομα σου; Στην ομάδα σου; Στην ομάδα πού βάζει το όνομα του σωματείου, αποκτώντας τρείς διεθνείς αθλητές , στο χάρτη του παγκόσμιου βολλευ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙΣ ( την νέα διοίκηση ) όταν μισθώνεις το γήπεδο σου σε άλλη ομάδα πριν καν συζητήσεις με την ομάδα σου;

Πριν καν δώσεις το δικαίωμα για μία πρόταση συνεργασίας; Τέλος πάντων εμείς θεωρούμε ότι είμαστε ένα όνομα, μία ομάδα , ένα σήμα! Θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και ή ερασιτεχνική μετά την συμφωνία μας μόνο κέρδισε. Κρατάμε ψηλά τα ιδανικά της ομάδας και προσπαθούμε να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο της πόλης μας. Ύστερα λοιπόν από επιστολές και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα για συνάντηση με την νέα διοίκηση, χωρίς καμιά ανταπόκριση, και μετά από εξώδικη πρόσκληση της να μαζέψουμε τα πράγματα μας από το γήπεδο αναγκαστήκαμε αναζητήσουμε νέα στέγη για την ομάδα μας από την διοίκηση του ΠΕΑΚ ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1. Είμαστε ή ομάδα που ολοκλήρωσε το ρόστερ της πιο νωρίς από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα πριν και από τον Ολυμπιακό και δεν έχουμε γήπεδο!!!

Γιατί ή νέα διοίκηση του κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ δεν δέχεται να μας συναντήσει. Ωστόσο αναμένουμε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς από την μεριά σας όπως και μία συνάντηση. Όλα τα τμήματα ΤΑΑ στην Ελλάδα λειτουργούν με την στήριξη του ερασιτέχνη αλλά και των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Για μας μοναδικό στήριγμα υπήρξε το γήπεδο της Αγυιάς και τρελοί οπαδοί μας!!! Τους οποίους και για άλλη μια φορά τιμούμε και ευχαριστούμε. Βλέποντας λοιπόν τις εξελίξεις θεωρούμε τεράστια ευκαιρία την ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ με τα περισσότερα μέλη της να μας έχουν στηρίξει ήδη και να είναι αρωγοί στις προσπάθειες μας.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους εγωισμούς όσοι λεγόμαστε ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και έχουμε την ΝΙΚΗ και τον ΗΡΑΚΛΗ στο στήθος και ας προχωρήσουμε σε «συμφωνίες» για το καλό όλων μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε καν στην νέα διοίκηση να λειτουργήσει με κατάλοιπα του παρελθόντος και να εμποδίσει την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ.

Πιστέψαμε σε ανθρώπους έξω από την Πάτρα και είχαν την αμέριστη στήριξη μας, αλλά στο τέλος αποδείχτηκαν αναξιόπιστοι. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Ήρθε η ώρα η ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ να περάσει στα χέρια Πατρινών εκεί που ανήκει. Ήρθε ή ώρα για την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ!!».