Αναγνωστοπούλου: Δεν δίνω λευκή επιταγή στον Τσακαλώτο | dete

Αναγνωστοπούλου: Δεν δίνω λευκή επιταγή στον Τσακαλώτο

Κατά της εκδοχής η κυβέρνηση να φέρει νέα μέτρα προς νομοθέτηση τάχθηκε η πρώην υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα, Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98.

«Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει από εμάς «λευκή επιταγή» δεν μπορεί να φέρει τέτοια μέτρα». Η κα Αναγνωστοπούλου σημείωσε ωστόσο φέρνοντας ένα παράδειγμα, «αν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου στις 7.500 ευρώ, αλλά αυτό συνοδευτεί με μια μονάδα μείωσης του ΦΠΑ τότε ασφαλώς μιλάμε για άλλα μέτρα θετικά».

Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά το θέμα του Grexit που μπαίνει απο τον Σόιμπλε αλλά και για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θέτουν ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, η κα Αναγνωστοπούλου είπε μεταξύ άλλων πως δεν ειναι σε φάση ούτε και το θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει στη δραχμή τη χώρα. Η αλλαγή του νομίσματος δεν θα φέρει τη σωτηρία, θεωρώ πως αυτή η πολιτική ειναι στην πολιτική του Σοιμπλε για μια ευρωπη δυο ταχυτήτων, ωστόσο λόγο της κατάστασης ο κόσμος το συζητά αυτά και με την ενοια αυτή βρίσκεται στη συζήτηση.

Σημείωσε επίσης η κ. Αναγνωστοπούλου πως το ΔΝΤ θα πρέπει να αισθάνεται με την πλάτη στον τοίχο και όχι εμείς που απο το καλοκαίρι του 2015 και μετά που εχουμε ψηφίσει τα μέτρα η χώρα με επώδυνες λύσεις έχει καλυτερεύσει οικονομικά αυτό αποδεικνύει και έκθεση της Κομισιόν.