Αμβρόσιος: Ποιος θα τον συλλάβει; | dete

Αμβρόσιος: Ποιος θα τον συλλάβει;

Στη χρήση της μάσκας παρενέβη και πάλι ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος, λέγοντας μεν πως «χωρίς αμφιβολία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο», αλλά ενώ είναι καθιερωμένη στο χειρουργείο, στις μέρες μας οι κυβερνώντες κατόρθωσαν το... ακατόρθωτο, να την επιβάλλουν ακόμη και μέσα στο σπίτι.
Μιλά για «προδοτική συμπεριφορά, με τη θεωρία, ότι ο ιός μεταδίδεται και με τη Θεία Κοινωνία, με αναφορά στην υπουργό Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, που μίλησε για το σάλιο και ότι πρέπει να αποφεύγουμε τη Θεία Μετάληψη, επειδή μεταδίδεται ο κορωνοϊός.
«Μας υποχρεώνουν να τη φοράμε ακόμη και μέσα στο σπίτι του Θεού! Και άρα η επιμονή αυτή φανερώνει τον παραλογισμό τους, αφού ενεργούν με πείσμα, διότι εκτελούν εντολές παραγόντων της παγκοσμιοποίησης, που αποβλέπει στον κλονισμό της πίεσης προς τον αληθινό Θεό» υποστηρίζει ο ιεράρχης.
Προχωρά, όμως, και σε επιστημονική ανάλυση, λέγοντας ότι «όχι μόνον δεν κινδυνεύουμε να μολυνθούμε από τον οιονδήποτε ιό, αλλά αντιθέτως πηγαίνουμε εκεί ικετεύουμε τον Θεό και τους αγίους μας για να λάβουμε ψυχική και σωματική υγεία». Και καταλήγει λέγοντας ότι «η εκκλησία είναι ιατρείο και θεραπευτήριο ψυχικών και σωματικών νοσημάτων και οι πιστοί τρέχουν συνεχώς για να βρουν λύση στα προβλήματά τους, όπως στο σπίτι της Παναγίας, με βαθιά πίστη και με δάκρυα, έπειτα από νηστεία και θερμή προσευχή, οπότε πολύ συχνά βιώνουν το θαύμα, δηλαδή το ακατόρθωτο».
Το ζήτημα είναι ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στον ιερέα της Καλύμνου υπήρξε σύλληψη για παρόμοια προτροπή, τον Αμβρόσιο... κανείς δεν τον αγγίζει!