Αμβρόσιος: Γιατί δεν τον συνετίζουν; Τον φοβούνται;

16.08.2020 / 12:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Ambrisios kalh

Σε πολιτικούς και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι αμφισβήτησαν την ακίνδυνη Θεία Κοινωνία (λόγω κορωνοϊού) επανήλθε, με δημόσια γραπτή του αναφορά, ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, αποδίδοντας σε αυτούς τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «αλειτούργητοι, αλιβάνιστοι, άσχετοι και εξυπνάκηδες».
Ο ιεράρχης καλεί τους πιστούς να τούς αγνοήσουν, προτρέποντάς τους να πηγαίνουν στις λατρευτικές τελετές.
Για την υποχρεωτική μάσκα, μέσα στους ναούς, ο κ.κ. Αμβρόσιος κρίνει πως και με αυτό αλλάζει ο τρόπος της επαφής με τις εικόνες και θωρεί την εξαγγελία Χρυσοχοΐδη, ότι θα διώκονται όσοι αντιτίθενται, «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Δεν παραλείπει να κατακρίνει την εκκλησιαστική διοίκηση για «υποταγή και τυφλή συμμόρφωση στα σατανικά μέτρα», θεωρώντας την πλειονότητα των Αρχιερέων «προσκυνημένους», ενώ για τον πρωθυπουργό επιμένει ότι «υπηρετεί τυφλά τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης».
Από τα πυρά του ποιμενάρχη δεν γλιτώνουν ονομαστικά οι καθηγητές Μόσιαλος και Δερμιτζάκης, τους οποίους κατηγορεί για την αναβολή των λιτανειών του Δεκαπενταύγουστου. «Αποφαίνονται για θέματα που είναι άγευστοι και αναρμόδιοι» και ανακαλώντας τους στην τάξη, καταλήγει: «Δεν θα προσαρμοστούμε στις αντιχριστιανικές κυβερνητικές και καθηγητικές υποδείξεις».
Αλήθεια, αφού προτρέπει άλλους να παραβιάσουν νόμους και μάλιστα με ενδεχόμενο επέκτασης της πανδημίας μήπως θα πρέπει να «συνετιστεί»;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα