Αλλαγή σχεδίων στα μέτρα στήριξης μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

04.09.2020 / 5:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
elstat-yfesi-1280x854-1

Διαψεύδει ευχάριστα –προς το παρόν- η Ελλάδα τα σενάρια τρόμου για διψήφια ύφεση το 2020. Παρότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, ακόμα και ο ΟΟΣΑ ή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειχναν την Ελλάδα σαν τη χώρα που θα υποστεί ύφεση 10% και άνω, ξεπερνώντας μάλιστα κάθε άλλη χώρα του κόσμου.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όμως, άλλα δείχνει. Η ύφεση στο α΄εξάμηνο ήταν 7,9% «σπάει κόκαλα», αφού μπορεί να συγκριθεί μόνο με εποχές «σκληρού» Μνημονίου ή πετρελαϊκών κρίσεων. Ωστόσο σημειώθηκε όταν είχε διαταχθεί το παγκόσμιο lock down, από Μάρτιο έως Μάιο, όταν η οικονομική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους μειώθηκε κατά 70%-99%!

Για να επιβεβαιωθούν πλέον οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ύφεση άνω του 10%, θα πρέπει και στα επόμενα 2 τρίμηνα να υπάρξει ίδια ή χειρότερη ύφεση, κατά 12% κατά μέσο όρον. Τουλάχιστον για 1 τρίμηνο, θα πρέπει η ύφεση να ξεπεράσει και το -15,2% που κατέγραψε λόγω καραντίνας στο β΄τρίμηνο η ελληνική Οικονομία. «Αυτό μπορεί να συμβεί με πόλεμο ή με 2ο κύμα πανδημίας ή και με τα 2 αυτά μαζί» σχολιάζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα