ΑΛΙΣΣΟΣ ΑΧΑΪΑΣ: Οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μέσα σε 20 ημέρες άλλαξαν την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής | dete

ΑΛΙΣΣΟΣ ΑΧΑΪΑΣ: Οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μέσα σε 20 ημέρες άλλαξαν την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής

Οι κάτοικοι πήραν στα... χέρια τους την αλλαγή της όψης στον Αλισσό Αχαϊας. Ο πολιτιστικός σύλλογος Αλισσαίων μόλις σε 20 ημέρες λειτουργίας, με μια σειρά παρεμβάσεων άλλαξε πολλά στην εικόνα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, φύτεψε λουλούδια στην πλατεία Άνω Αλισσου πλησίον της Αγίας Τριάδος ενω τοποθέτησε και αυτόματο πότισμα.

Επίσης στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αλισσού τοποθετήθηκαν δυο παγκάκια από το σύλλογο για τους μικρούς μαθητές.

Στο νηπιαγωγείο του Αλισσού, αγοράστηκε και τοποθετήθηκε στο προαύλιο του, μετά από συνεννόηση της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου, παιδικό παιχνίδι για να παίζουν οι μικροί μαθητές .

Πραγματοποίησαν παράλληλα δενδροφύτευση στην είσοδο των χωριών Άνω - Κάτω Αλισσού πλησίον του παλαιού ελαιοτριβείου.

Έβαψαν και τα κάγκελα στον παλαιό εθνικό δρόμο Πατρών Πύργου, πλησίον του ποταμού Πείρου, που ήταν σκουριασμένα, και είναι τοποθετημένα 150 μέτρα από την είσοδο του Κάτω Αλισσού.

Ταυτόχρονα, ασπρίστηκαν οι μάντρες και τα πεζούλια των ναών της Αγίας Τριάδος και προφήτου Ελισσαίου Άνω Αλισσού, καθώς τοποθετήθηκαν και δυο παγκάκια στο προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Ιωάννη στον Κάτω Αλισσό.