Αλεξοπούλου: Μέχρι 30 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης αγροτών και επαγγελματιών

02.10.2020 / 9:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Αλεξοπούλου-Παπαθανάσης-2

Να κινηθούν άμεσα οι Αχαιοί αγρότες και επαγγελματίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα δύο νέα προγράμματα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου, καλεί η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου μετά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση.

Στη συνάντησή τους, η οποία είχε ως αντικείμενο την στήριξη των κλάδων που επλήγησαν από την πανδημία και την πρόσφατη κακοκαιρία, ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε αναλυτικά την Βουλευτή για τις δύο νέες προκηρύξεις οι οποίες υπογράφηκαν στις 31 Αυγούστου, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ. Αμφότερες εστιάζουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και στις ομάδες αγροτών ή αγροτικών εταιρικών συμπράξεων.

Η κα Αλεξοπούλου δεσμεύτηκε να παρακινήσει και να ενημερώσει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής και τους επαγγελματίες της Αχαΐας για τις δυνατότητες που παρέχουν τα δύο νέα προγράμματα. Μαζί με την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που θέσπισε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εν μέσω της πανδημίας, ισχυροποιούν το πλέγμα προστασίας και υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας.

«Τα χρήματα υπάρχουν, τα εργαλεία για να «πέσουν στην αγορά» δημιουργήθηκαν. Οι Αχαιοί αγρότες και επαγγελματίες να σπεύσουν άμεσα και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, ώστε να ωφεληθούν από τις ενισχύσεις. Ευχαρίστησα ιδιαίτερα τον κ. Παπαθανάση για την αμεσότητα των παρεμβάσεών του. Είμαστε πάντοτε εδώ, να στηρίζουμε έμπρακτα την πρωτογενή παραγωγή και το εμπόριο της Αχαΐας.» δήλωσε η κα Αλεξοπούλου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα