Αιτωλικό: Στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το πανηγύρι της Άγια Αγάθης και το ψάρεμα με σταφνοκάρι

13.08.2020 / 11:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
aitoliko

Μετά την ένταξη του πανηγυριού της Αγίας Αγάθης και το Ψάρεμα με Σταφνοκάρι στο Αιτωλικό στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Το Αιτωλικό έχει ένα πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα που διατηρεί την παραδοσιακή του αυθεντικότητα. Για τους ντόπιους είναι τρόπος ζωής και κοινωνικής λειτουργίας. Για τους επισκέπτες είναι πρωτόγνωρη εμπειρία κι επαφή τόσο με τους ανθρώπους όσο και με την ίδια τη φύση μέσα στην οποία ζουν και αλληλεπιδρούν μαζί της. Το Πανηγύρι της Άγια Αγάθης και το Ψάρεμα με Σταφνοκάρι στο Αιτωλικό, κλείνουν μέσα τους δυνατές εικόνες και συγκινήσεις μια ολόκληρης ζωής. Η ένταξη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα σ’ αυτές τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις μας όχι μόνο να προβληθούν, αλλά να γίνουν κίνητρο και δύναμη μιας ευρύτερης εξωστρέφειας κι ανάδειξης της βαθύτερης σημασίας τους. Αποτελούν άλλωστε την ζωντανή συνέχεια της κοινωνικής ζωής και της δεξιοτεχνίας των ανθρώπων του Αιτωλικού.

Θα ήθελα να συγχαρώ την κυρία Κωνσταντίνα Καρτέρη για την πρωτοβουλία, τον δραστήριο Αιτωλικιώτη Νικόλαο Γεωργίου καθώς και τους συντοπίτες μας που πίστεψαν στην επιτυχία του στόχου κι εργάσθηκαν συνειδητά για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή τη χρονιά ατυχώς οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν επιτρέπουν δράσεις προκειμένου αυτή η ένταξη να εφαρμοσθεί στην πράξη, όπως πρέπει κι επιβάλλει το κύρος της. Όμως τα επόμενα χρόνια θ’ αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας προσέγγισης, προστασίας κι ανάδειξης των παραδοσιακών βιωμάτων μας».

 

Αιτωλικό: Στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO το πανηγύρι της Άγια Αγάθης και το ψάρεμα με σταφνοκάρι

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα