Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, στην Πάτρα τον Φεβρουάριο | dete

Αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, στην Πάτρα τον Φεβρουάριο

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας,  τις μονάδες αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», και την  οικογένεια του εκλιπόντος συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνει  αιμοδοσία, στη μνήμη του αγαπητού και καταξιωμένου Πατρινού μουσικοσυνθέτη και καλεί τους συνδημότες να πάρουν ενεργά μέρος.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 8 Φεβρουαρίου 2020, στην πλατεία Γεωργίου Α’ από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ. Παράλληλα από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  την  Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για συλλογή αίματος, γίνεται στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 29 Δεκεμβρίου 2019, αμέσως με το άγγελμα της απώλειας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος στην τελευταία του ανάρτηση, λίγο πριν το θάνατό του, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος είχε αναφέρει τα εξής: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος , να δώσετε αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».