ΑΙΓΙΟ: Προβολή της ταινίας “Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας” για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου | dete

ΑΙΓΙΟ: Προβολή της ταινίας “Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας” για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, o Δήμος Αιγιαλείας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) και θεωρώντας πως η σωστή διαχείριση των ζώων αποτελεί αναγκαία παιδεία για κάθε ενεργό πολίτη, προγραμματίζουν προβολή ταινίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων. Ειδικότερα, η προβολή απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου & μαθητές Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”, πρωινές ώρες.  

 

 

Η ταινία-ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί λέγεται “Αδέσποτα, στην καρδιά της Αθήνας”, σε σκηνοθεσία Ηλία Χωραφά και σενάριο του ιδίου και του Γιώργου Χωραφά. Η διάρκεια είναι 52' και το έτος παραγωγής είναι το 2013.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

 

Το 2004, η πόλη των Αθηνών εξαφάνισε από τους δρόμους τα αδέσποτα σκυλιά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλά δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Έκτοτε, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την προστασία των ζώων που συντηρείται από κρατικούς πόρους κι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Η πρεμιέρα έγινε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία μας δείχνει το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων που τα φροντίζουν με ψυχικό κόστος, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και χρήματα, τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας.

 

Ο σκηνοθέτης Ηλίας Χωραφάς με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να διαθέσει την ταινία του για προβολή στα σχολεία με σκοπό να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα ζώα αλλά και στην ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια” με τα έσοδα της προβολής.

 

Οι προγραμματισμένες προβολές της ταινίας θα γίνουν τις εξής ώρες: 9.00-10.00, 10.30-11.30 και 12.00-13.00. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Οκτωβρίου. Η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr

 

Τιμή εισόδου: 1 ευρώ. Τα έσοδα της προβολής θα ενισχύσουν τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Αιγιαλείας “Φιλαράκια”. (τηλ: 26960-32320 / Facebook: Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια»/ [email protected])

 

Η εν λόγω προβολή αποτελεί μια από τις δράσεις που δρομολογεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α τους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, την καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων & την καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

 

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος

Μαρία Τσουκαλά