ΑΙΓΙΟ: Ασθενείς εκτίθενται σε κίνδυνο μεταφοράς στην Πάτρα – Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο – ΦΩΤΟ | dete

ΑΙΓΙΟ: Ασθενείς εκτίθενται σε κίνδυνο μεταφοράς στην Πάτρα - Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο - ΦΩΤΟ

Τα χρονίζοντα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας, στο Αίγιο, βγήκαν για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια, στη συμβολική διαμαρτυρία του προσωπικού, που για λίγη μόνο ώρα και με μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας, άφησε τα καθήκοντά του και βγήκε στην είσοδο για να τιμήσει ουσιαστικά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Παρουσία συνδικαλιστών, αυτοδιοικητικών και τοπικών εργατικών φορέων, αναδείχθηκε η ελλειμματική λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, η οποία παρότι καλείται να καλύψει μια περιοχή 60.000 κατοίκων αλλά και πολλών επισκεπτών, όπως και εν μέσω πανδημίας ένα τεράστιο κύμα νοσούντων, διαθέτει μόνο 3 μόνιμους ιατρούς και 1 συμβασιούχο.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Ακτινολογικό Τμήμα, όπου δεν υπάρχει κανένας μόνιμος ειδικός ιατρός, παρά μόνο μεταφερόμενοι, αφού οι προσλήψεις εκκρεμούν, καιρό τώρα, στο υπουργείο Υγείας. Ετσι, μάταιη είναι η προσπάθεια να λειτουργήσει ο Αξονικός Τομογράφος, με αποτέλεσμα -όπως υπερτονίστηκε στην κινητοποίηση- οι ασθενείς να μετακινούνται για μία απλή «αξονική» σε νοσοκομεία της Πάτρας και «να εκτίθενται επικίνδυνα».
Πάγιο αίτημα του ΓΝΑΑ, όπως ακούστηκε και πάλι, είναι η αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, με την απαραίτητη στελέχωσή του.