ΑΙΓΙΟ: Ένα σχολείο 62 ετών, με 162 μαθητές αφημένο στην τύχη του κι επικίνδυνο | dete

ΑΙΓΙΟ: Ένα σχολείο 62 ετών, με 162 μαθητές αφημένο στην τύχη του κι επικίνδυνο

Τραγική είναι σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η κατάσταση στο 5ο δημοτικό σχολείο Αιγίου, ένα κτίριο 62 ετών στο οποίο δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αποκατάστασης των σημαντικών φθορών που φέρει .

Το σχολείο που φιλοξενεί 162 μαθητές στον συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση των εσωτερικών κουφωμάτων και πορτών, να βελτιωθούν οι τουαλέτες, που είναι σε άθλια κατάσταση, αλλά και να γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης στα επιχρίσματα στις πόρτες αιθουσών που είναι ετοιμόρροπα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού μαθητών, κυρίως σε περίπτωση σεισμού.

Όπως αναφέρουν μαλιστα, οι εσωτερικές πόρτες ανοίγουν προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και κίνδυνος εγκλωβισμού παιδιών και δασκάλων.

Παλιές είναι και οι σωληνώσεις, υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχέτευση (όμβρια ύδατα - ποτάμι στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου) με έντονη δυσοσμία, το ίδιο και η μόνωση προστασίας από υγρασία, που έχει διαπεράσει τοίχους και έχει εμφανίσει μούχλα. Αλλωστε το κτίριο έχει να συντηρηθεί από το 1995.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ