ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: «Τρέχουν» λύσεις τόνωσης της περιφέρειας

Να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα, στην περιφέρεια του δήμου, όπως ακριβώς περιλαμβάνει και το πλάνο της δημοτικής αρχής για το 2018, «τρέχουν» δήμαρχος και αντιδήμαρχοι, θεωρώντας πως έναντι του Αιγίου, υπάρχει μια εμφανής ανισορροπία παρεμβάσεων.
Στην ανατολική Αιγιάλειας, εκκρεμούν αρδευτικά έργα, σε Αιγείρα και Ακράτα, τα οποία όσο δεν εκτελούνται δυσχεραίνουν τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση, η ροή χρηματοδότησης έχει στερέψει.
Για την Αιγείρα, ο δήμος θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει 250.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για την Ακράτα υπέβαλε προ ημερών πρόταση χρηματοδότησης 2,7 εκ. ευρώ, για να παράσχει υποδομές νερού σε 2.500 στρέμματα καλλιεργειών.
Η μελέτη υπήρχε στον πρ. δήμο από το 2000 (επί δημαρχιακής θητείας Κώστα Σπηλιωτόπουλου) και επικαιροποιήθηκε με πρωτοβουλία του γιου του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Σπηλιωτόπουλου και τη συνδρομή του τ. αντιδημάρχου Φάνη Σταυρόπουλου.
Στην παραλία Σελιανιτίκων, ο δήμος ζητά να του επιτραπεί να αποκαταστήσει ζημιές από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου, που ενέτεινα ακόμα και τη διάβρωση της ακτή, με αποτέλεσμα φερτά υλικά να εμποδίζουν ακόμα και την κίνηση οχημάτων, στις παραλιακές οδούς.
Στο Διακοπτό, μεγάλη εκκρεμότητα αποτελεί η μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου που δεν έχει καν προαύλιο, θέμα που εξέτασε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, η αντιδήμαρχος παιδείας Βασιλική Ψυχράμη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Μαρινόπουλος, από κοινού με την πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών Αθηνά Σκανδάμη και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Βαγγέλη Πασσ, νηπιαγωγούς και γονείς του σχολείου. Επανήλθε η παλιά πρόταση χρήσης οικοπέδου - μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου - προκειμένου να γίνει εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών (αν και υπάρχει πρόβλημα οδικής πρόσβασης) ή η μεταστέγαση σε άλλο χώρο του χωριού, αλλά από τον προσεχή Σεπτέμβριο.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ