Αιγιάλεια: Τέρμα οι διαρροές και νερό με αμίαντο | dete

Αιγιάλεια: Τέρμα οι διαρροές και νερό με αμίαντο

Ενα σημαντικό έργο, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση λειτουργίας του Δικτύου Υδρευσης στο Δήμο Αιγιάλειας, υπογράφτηκε από το το δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Δ. Καλογερόπουλο και την ανάδοχο εταιρία υλοποίησής του.
Πρόκειται για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης, τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και ανίχνευσης των διαρροών του δικτύου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα κοστίσει 2, 8 περίπου εκατ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού και ως εκ τούτου άμεσης επισκευής βλαβών στο σύστημα της ύδρευσης, οπότε θα αποφεύγεται η σπατάλη νερού και δεν θα ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές από διακοπές υδροδότησης.
Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού θα γίνουν σε δεξαμενές, γεωτρήσεις και φρεάτια σε: Νέο Ερινεό, Φωτοπαλο - Ερινεό, Ρολαπα - Ερινεό, Δαμακίνι, Σαλμενίκο, Καμάρες, Γκούρτσες, Λάκκα, Γκούρα - Λάκκα, Μπούκα, Αγιο Κωνσταντίνο, Παππά Λάκωμα, Νέστορα, Αλσος, Αδραγούσα, Αραβωνίτσα, Μυρόβρυση, Βερίνο, Σελιανίτικα, Νεραντζιές, Ζήρια, Ροδοδάφνη, Διακοπτό, Τράπεζα Ανω Πλάτανο, Ελίκη, Κερύνεια, Αγιο Βλάση - Πτέρη, Πτέρη, Μελίσσια, Ακράτα - Φούρνους, Πορροβίτσα, Συλιβαινιώτικα, Ακράτα, Πύργο, Αμπελο - Κορακιάνικα και Αιγείρα.
Εξάλλου, ολοκληρώθηκε πλήρως η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της Παρασκευής Αιγίου, ένα σημαντικό έργο που έγινε σε συνεργασία της ΔΕΥΑΑ και κατοίκων. Αλλάχθηκε το παλιό δίκτυο από αμίαντο με καινούργιο από πολυαιθυλένιο, μήκους 2.300 μέτρων, ενώ έγινε και 105 παλιές παροχές ύδρευσης, ενώ τοποθετήθηκαν δικλείδες ελέγχου και πυροσβεστικοί κρουνοί.
Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων συμμετείχαν κάτω του 50% στο κόστος αντικατάστασης των παροχών τους και το υπόλοιπο κόστος κατέβαλε η ΔΕΥΑΑ.