Αιγιάλεια: Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης στο σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη

04.10.2020 / 13:53
Zoug-1

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης επισκέφθηκε τις Αιγές Αιγιαλείας, κατόπιν πρόσκλησης του ΔΣ του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγών «Βλωβοκάς» ο Βράχος και της οικογένειας του τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη, στην πλούσια βιβλιοθήκη του και στον χώρο μελέτης και εργασίας του, με την παρουσία του γιου του Ανδρέα Ζουγανέλη και της συζύγου του.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ξεναγηθήκαμε στον χώρο, αγγίξαμε την τούμπα του Γιάννη Ζουγανέλη, το πιάνο του, ακούσαμε τη φωνή του, είδαμε τα γραπτά του, σταθήκαμε σε κάθε συλλογή βιβλίων, για την ιστορία, το θέατρο, τη λογοτεχνία, ξεφυλλίσαμε με σεβασμό ανεκτίμητες παλιές εκδόσεις προσεκτικά φυλαγμένες, γνωρίσαμε λεπτομέρειες από τη ζωή, το έργο, τις διακρίσεις του κορυφαίου τουμπίστα. Ένα πραγματικό μουσείο, άγνωστο όμως ακόμα και στην γύρω περιοχή».

Εν συνεχεία, ο κ. Βάης επισκέφτηκε τον ξενώνα του χωριού και το παλιό σχολείο, έδρα του Συλλόγου και συζήτησε εκτενώς με τα μέλη του «για την ανάγκη να αναδειχτεί ο σπουδαίος μουσικός, να γίνει γνωστό και επισκέψιμο το μουσείο στο σπίτι του και να γνωρίσει ο κόσμος ένα μικρό γραφικό, εντυπωσιακό χωριό στους πρόποδες του Χελμού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα