Αιγιάλεια: Κίνηση ανάπλασης από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο

19.09.2020 / 19:16
γκο-28-9

Μετά από δικαστική διαμάχη με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, που τελικά κέρδισε ο Δήμος Αιγιάλειας, το μόνο κτίριο που βρίσκεται στη Λιμενική Ζώνη του Αιγίου, ανάμεσα στις παλιές γραμμές του τρένου και την προβλήτα του Φάρου, βγαίνει σε δημοπρασία, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Το κτίριο, που τελευταία φορά στέγασε καφετέρια – μπαρ, έχει εμβαδό 113 τ.μ. και περιβάλλοντα χώρο 406 τ.μ. Η δημοπρασία έχει καθοριστεί να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου (1 μ.μ.) και το ΔΛΤΑ επιβάλλει τη χρήση του ως κατάστημα, αποκλειστικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύοντας ρητά τη λειτουργία κέντρου διασκέδασης, προς αποφυγή όχλησης.

Από τοπικούς φορείς, ωστόσο, είχε κατά καιρούς προταθεί να αξιοποιηθεί για infocenter, δηλαδή για Κέντρο Πληροφόρησης τουριστών και χώρου Έκθεσης τοπικών προϊόντων, κάτι που δεν υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή. Οι προδιαγραφές πάντως είναι «σφικτές» το ΔΛΤΑ προσδοκά να έχει ισχυρό επενδυτή, ώστε η επαναλειτουργία του ερειπωμένου χώρου να συμβάλει στο εγχείρημά του, για ζωή και πάλι στην παραλία.

Το κτίριο είναι παρατημένο επί πολλά χρόνια και απαιτεί γενναία ανακαίνιση, πριν επαναλειτουργήσει. Ετσι, αναμένονται, από τον μισθωτή, αρκετές προσωρινές κατασκευές και προσθήκες, με τα έξοδα να βαραίνουν τον ενοικιαστή.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε 6 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμα. Αν η δημοπρασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί, με τους ίδιους όρους, σε ημερομηνία που θα οριστεί και με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (μηνιαίου μισθώματος) στα 500 ευρώ.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα