Αιγιάλεια: Ανατροπές στο δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου

Η εορταστική ανακωχή των μελών του Εμπορικού-Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας, λόγω του φόρτου εργασίας των καταστημάτων και τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δίνει πλέον τη θέση της στην επίσημη προεκλογική περίοδο που «ξαναφουντώνει», για να κορυφωθεί στις 27 Ιανουαρίου, με τη διαξαγωγή των πρόωρων εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης.
Ηδη, μόλις χθες, ανακοινώθηκε και επίσημα από τον ΕΕΣ, η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου (στις 7μ.μ. στα γραφεία του), με θέμα την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες, που αν δεν υπάρξει απαρτία, θα επαναληφθεί στις 23 του μήνα, οριστικώς.
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ομως, η δημόσια ενασχόληση με τις προσεχείς πρόωρες κάλπες, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν σημαίνει πως αυτό δεν έκρυβε διεργασίες του παρασκηνίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντίπαλων πλευρών να προετοιμαστούν, να καταρτίσουν ψηφοδέλτια και να διεκδικήσουν αξιόμαχα την ηγεσία του Συλλόγου ή και μια καλή παρουσία στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η περίοδος των τελευταίων ημερών φαίνεται μάλιστα να έχει ανατρέψει δεδομένα του Νοεμβρίου, με τους πρωταγωνιστές των εκλογών να διαφοροποιούνται αρκετά.
ΔΙΔΥΜΟ
Με εξαίρεση την αντιπρόεδρο του ΕΕΣ Ελισάβετ Πίκουλα-Μπομποτσιάρη, που θεωρείται φαβορί για υποψήφια πρόεδρος στον τοπικό φορέα, στην άλλη πλευρά η κατάσταση αλλάζει άρδην.
Η κ. Πίκουλα -που κατάφερε να αναδείξει θετικά τον Σύλλογο κατά την περίοδο των εορτών- έχει προ πολλού αφήσει στην άκρη τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις και κινείται συνθετικά, καλώντας πλάι της εμπόρους που μέχρι τώρα βρίσκονταν σε διαφορετικές παρατάξεις, καθώς και άλλους που ποτέ δεν έχουν ασχοληθεί με το συνδικαλιστικό τους όργανο.
Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την ίδια να επιθυμεί συνεργασία και με την προηγούμενη «κορυφή» του Συλλόγου, που ακούει στο δίδυμο των παραιτηθέντων Φάνη Χριοστοδουλόπουλου και Ακη Τριανταφύλλου (προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα), χωρίς χειροπιαστά ακόμα αποτελέσματα συμπόρευσης, αλλά όχι και με αρνηρικό μεταξύ τους κλίμα.
Μαζί της σταθερά, παραμένουν οι διατελέσαντες πρόεδροι Σωτήρης Μαμάσης και Βαγγέλης Ευαγγελίου, ο νυν γραμματέας Σωκράτης Μαυρίδης και μέλη του ΔΣ, όπως ο Μίλτος Καραφωτιάς.
ΜΠΡΟΣΤΑ
Στην άλλη δεδομένη πτέρυγα του Εμπορικού Συλλόγου, πληροφορίες της «Π» καιρό τώρα ήθελαν αλλαγή σκυτάλης, με τη μέχρι πρότινος γραμματέα του ΕΕΣ Μαίρη Χρονοπούλου να έχει δώσει τον ρόλο του επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας» στο μέλος του ΔΣ Λάμπη Παπαδόπουλο, ο οποίος και κινείται πλέον ενεργά, προετοιμαζόμενος για την εκλογική αναμέτρηση.
Στέκεται σταθερά και «φωναχτά» κατά της σημερινής ηγεσίας του Σωτ. Μαμάση, με καταγγελτικό λόγο για τη μικρής διάρκειας θητεία του, κυρίως δε για «αντικαταστατικές διαδικασίες» που ακολούθησε, κατά τον ίδιο.
Αυτό επιβεβαιώθηκε απόλυτα.
Με δηλώσή του στην «Π», αφού ευχαριστεί που τον εμπιστεύθηκαν να ηγηθεί, τονίζει: «Είμαστε όλοι καινούργιοι και άφθαρτοι στο ψηφοδέλτιο και στον Σύλλογο. Γνωρίζουμε όμως τα προβλήματα και προχωρούμε σεμνά, ενωτικά και διάφανα».
Το βράδυ της Τετάρτης, έκαναν μια πρώτη συνάντηση και σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε «αίσθημα ευθύνης απέναντι στα σοβαρά ζητήματα επιβίωσης, όπως η αναβάθμιση της αγοράς με έξυπνες παρεμβάσεις».
Υπογράφουν οι: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Νίκος Αντωνακόπουλος, Τάσος Αναστασόπουλος, Νίνο Βαλντίνο, Αλέξης Ζαχαράκης, Κώστας Ζεντέφης, Αποστόλης Θανέλας, Κώστας Κουλός, Κώστας Μπρούμας, Δημήτρης Ντερντές, Φιλιώ Παπαθανασίου, Κώστας Παπανάγνου, Τάκης Σωτηρόπουλος, Μαίρη Χρονοπούλου και Σπύρος Σπυρόπουλος (τ. πρόεδρος).
ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ομως οι εκλογές δεν αποκλείεται να ξεφύγουν από το δίπολο Πίκουλα-Παπαδόπουλου, καθώς η πλευρά Χριστοδουλόπουλου-Τριανταφύλλου, αφήνουν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση-γρίφος του πρώτου στην «Π», όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Αυτό που μπορώ να σας πω στην παρούσα φάση, είναι πως θα δώσουμε το "παρών" στις εξελίξεις. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε ακριβώς» λέει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, την ώρα που πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέλθουν με τρίτο ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.