Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: Συγκέντρωση την Τρίτη το απόγευμα

11.10.2020 / 17:11
ImgSrc-1

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος Ντρίνιας” αναφέρει:

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 7μμ στην πλατεία Λαύρας, οργανώνουμε την πάλη μας για τη συνέχεια.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζονται και διογκώνονται. Όλο το προηγούμενο διάστημα, τα προϊόντα μας πουλιόντουσαν και συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές, χαμηλότερες και από τις περυσινές.

Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ.

Επιπλέον, η κατάσταση με την πανδημία μας προσθέτει καθημερινά νέα πλήγματα, όπως και στον υπόλοιπο λαό. Σε αυτή τη δεύτερη φάση της, η μεγάλη πλειοψηφία μας παραμένει απροστάτευτη υγειονομικά, με τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των περιοχών μας και ταυτόχρονα, εκτεθειμένη στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ όπου μετέτρεψαν, ανάλογα με τα συμφέροντά τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε «λάστιχο». Τρανταχτό παράδειγμα και τα σχολεία, που η κυβέρνηση τα άνοιξε χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς, στοιβαγμένα σε τάξεις άνω των 15, κατηγορώντας τα ταυτόχρονα, επειδή διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή μέτρα προστασίας. Αδιάφορους δεν πρέπει να μας αφήνουν ούτε οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η ανάγκη το αγροτικό κίνημα να σταθεί απέναντι στην πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα το λαό σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Όλα αυτά αφήνουν αδιάφορη την Κυβέρνηση της ΝΔ, που επικαλούμενη τις «αντοχές της οικονομίας», συνεχίζει προκλητικά να αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί την προηγούμενη περίοδο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, αγρότισσα, κτηνοτρόφο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε άμεσα την πάλη μας, να σπάσουμε στην πράξη και τον κατάπτυστο νόμο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Η δύναμη που έχει ο λαός φάνηκε και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης των φασιστών της Χ.Α. και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

§ Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες.

§ Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

§ Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

§ Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

§ Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§ Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

§ Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. Κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

§ Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματός τους. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης μετακίνησής τους.

§ Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

§ Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες κλπ), μείωση των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των αιθουσών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα