Αγριο σφυροκόπημα Μητσοτάκη στον Τσίπρα – Ζήτησε εκλογές | dete

Αγριο σφυροκόπημα Μητσοτάκη στον Τσίπρα - Ζήτησε εκλογές

Βαρύ «κατηγορώ» κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταλήξει ζητώντας εκλογές, για πρώτη φορά από την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε: Να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές, χωρίς, όπως είπε, να υπάρχει ουσιαστικός εθνικός λόγος.

«Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Και επειδή όπως φαίνεται, αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν έχω αυταπάτες. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, με σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού χωρίς να αφήσει αναπάντητες τις αιχμές Τσίπρα στην πρωτολογία του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι έχει πει τα μεγαλύτερα και χειρότερα ψέματα από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν.

«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρέδωσε μια κανονική χώρα, απομονωμένη και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.

«Για να ξεφύγετε από την λάσπη της Ειδομένης πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής (...) Είστε το αγαπημένο παιδί του νέου αυριανισμού» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρό του και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. «Δήθεν εθνικές ευαισθησίες και τελικά δεν τρέχει τίποτα κ. Καμμένε. Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα, μαζί με τον κ. Μουζάλα, αυτό είναι αυτοεξευτελισμός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είστε αξιακά απέναντι από την διαπλοκή, είστε τροχονόμοι της διαπλοκής» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ: «Πάει πολύ τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου να μας κουνάνε το δάχτυλο, επειδή εσείς τα μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαθήματα εντιμότητας και αξιοπρέπειας στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εσείς δεν μπορείτε να δώσετε».

Το tweet του Μητσοτάκη

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή «τουιτάρισε» ένα μήνυμα που είπε και εντός της Ολομέλειας: «Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο κύριε Τσίπρα. Φύγετε»

Πρωτολογία Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός στην πρωτολογία του, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τις συμβάσεις που συνήψαν οι τράπεζες με τα δύο κόμματα αλλά και με «χρεοκοπημένους μιντιάρχες».

Οπως είπε το πόρισμα αυτό «δεν θα βγει του Αγίου Ποτέ, αλλά το αργότερο τέλη Μαΐου» για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Προανήγγειλε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί επιτροπή εμπειρογνωμώνων η οποία θα επαναδιαπραγματευτεί τον δικαστικό συμβιβασμό με την Siemens τον οποίο χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο των σκανδάλων». Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ να συναινέσει παρατηρώντας ειρωνικά ότι «οι γνωριμίες σας με την εταιρεία θα συμβάλει».

Υποστήριξε ότι οι σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα εκβιαστών-δημοσιογράφων «ήταν το λιγότερο στενές». Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει τόσο για το είδος των σχέσεων που υπήρχαν με τους Π. Μαυρίκο και Τ. Μουσά αλλά και να απαντήσει γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από τον πρώην σύμβουλο του Α. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που - κατά τον ίδιο – έκαναν τα δύο κόμματα, ως κυβέρνηση, στη Δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι αποτελεί θράσος και αλαζονεία να εγκαλούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο.