ΑΓΡΙΝΙΟ: Το υπουργείο προς το παρόν δε σκέφτεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στα Πανεπιστήμια, λέει ο Μπαλτάς | dete

ΑΓΡΙΝΙΟ: Το υπουργείο προς το παρόν δε σκέφτεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στα Πανεπιστήμια, λέει ο Μπαλτάς

Σύμφωνα με ενημέρωση που πρόερχεται από το γραφείο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Καραγκούνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά προς τον οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή και οπωσδήποτε καμία αφαίρεση των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου του Αγρινίου.

Του υπενθύμισε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά ότι καμία αλλαγή δε θα υπάρξει στο υφιστάμενο πλαίσιο και στον ακαδημαϊκό χάρτη του νομού. Του επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους Αιτωλοκαρνάνες.

Ο κ. Υπουργός μετέφερε στον κ. Καραγκούνη ότι τέτοιου τύπου αποφάσεις δεν μπορεί να γίνουν ad hoc και κατά περίπτωση. Διαβεβαίωσε ότι επί του παρόντος το υπουργείο δε σκέφτεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή. Δυστυχώς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών ανατροπών στο πλαίσιο μιας γενικότερης συνολικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων με γεωγραφικά, οικονομικά και άλλα κριτήρια.

Πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση, δηλώνει ο κ. Καραγκούνης, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε αποδυνάμωση των πανεπιστημιακών δομών του νομού μας. «Όλοι οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια, να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες και όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε ώστε να αποτρέψουμε μια τόσο δυσάρεστη εξέλιξη για την Αιτωλοακαρνανία» σημειώνει ο βουλευτής.

agrinioculture.gr