Αγίου Νικολάου: Κλαμπ «οι σκάλες» – Η νέα μόδα-πονοκέφαλος για τους ανθρώπους της εστίασης | dete

Αγίου Νικολάου: Κλαμπ «οι σκάλες» - Η νέα μόδα-πονοκέφαλος για τους ανθρώπους της εστίασης

Μπορεί να άνοιξαν τα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα, ωστόσο υπάρχουν συνήθειες που έχουν πλέον... κατοχυρωθεί μέσα στην καραντίνα και  δεν φαίνεται να υποχωρούν, τουλάχιστον όχι με το πρώτο κύμα της επιστροφής στην κανονικότητα, έστω και αν αυτή γίνεται μετ΄εμποδίων.

Μια από αυτές, είναι οι σκάλες της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, οι οποίες είναι κυριολεκτικά κατάμεστες τις βραδινές ώρες από νεαρούς και φοιτητές που έχουν βρει εκεί το νέο τους υπαίθριο στέκι. Ένα στέκι που συναγωνίζεται επάξια το έτερο όμοιο υπαίθριο στέκι της Γεροκωστοπούλου αν και τελευταία και με τη βοήθεια του… κορωνοϊού, απειλεί να του πάρει τα σκήπτρα.

Οι σκάλες της Αγίου Νικολάου και οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου δεν έχουν την ίδια… πελατεία.

Στις μεν σκάλες της Αγίου Νικολάου συχνάζουν νεολαίοι που συνηθίζουν να παίρνουν κοκτέιλ και ποτά από μαγαζιά στο πλαστικό ποτήρι και να περνάνε τις ώρες τους καθισμένοι στα σκαλοπάτια μέχρι πρωίας.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει από τις απογευματινές κιόλας ώρες ενώ η περίοδος που δεν έπεφτε καρφίτσα, ήταν η περίοδος μετά την άρση της καραντίνας και  εν αναμονή του ανοίγματος των καταστημάτων.

Στη Γεροκωστοπούλου, έχουν μεγαλύτερη πέραση οι μπύρες που προμηθεύονται οι θαμώνες από το περίπτερο της περιοχής.

Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει το ατού της φθηνής διασκέδασης, και της πολύωρης παραμονής, αλλά και η δυνατότητα της δημιουργίας μιας μεγάλης παρέας, έστω και αν αυτή κάθεται στο.. παραπέρα σκαλοπάτι.

Σε ό,τι αφορά τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, αυτές άρχισαν να γίνονται μόδα από την ώρα που μετατοπίστηκε το ενδιαφέρον μιας μερίδας νεολαίων και φοιτητών προς την περιοχή του κάστρου όπου και έχουμε μεγάλη κοσμοσυρροή και με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μετά τον κορωνοϊό.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση «σκάλες» έχει αρχίσει να προκαλεί δύο μικρούς πονοκεφάλους.

Ο ένας αφορά τους καταστηματάρχες που βλέπουν διαρροές από τα μαγαζιά τους. Ο άλλος αφορά τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου τα οποία κάθε πρωί πρέπει να καθαρίσουν ό,τι απομένει από τις βραδινές εξορμήσεις. Μπουκάλια, νερό, κουτιά από μπύρες και αναψυκτικά.

Διότι όλα δείχνουν πώς η συνήθεια ήρθε για να μείνει.