Αίγιο – Ο προπονητής του 18χρονου Δ. Νικολακόπουλου μιλά για τον αδικοχαμένο αθλητή του | dete

Αίγιο - Ο προπονητής του 18χρονου Δ. Νικολακόπουλου μιλά για τον αδικοχαμένο αθλητή του

Κανείς, στο Αίγιο, δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό του 18χρονου μαθητή, μουσικού και αθλητή Δημήτρη Νικολακόπουλου από τα Διγελιώτικα, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε μέσα στα λίγα λεπτά μιας μετωπικής σύγκρουσης του δικύκλου που οδηγούσε με ΙΧ αυτοκίνητο, την ώρα που βρισκόταν καθ' οδόν προς το δημοτικό στάδιο της πόλης για την καθιερωμένη του προπόνηση.
Αθλητής της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου, ήταν ο δεύτερος χρόνος που φέτος έκανε προπόνηση και το προηγούμενο διήμερο θα λάμβανε μέρος στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στον Πειραιά, στο αγώνισμα των 60 μέτρων ταχύτητας.
Ο προπονητής του και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Θόδωρος Δροσόπουλος κάνει λόγο  για «ένα παιδί που προσπαθούσε πολύ, είχε πείσμα, θάρρος και αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του χωρίς φόβο».
Το περασμένο σαββατοκύριακο συμμετείχε μαζί με άλλους αθλητές στην ημερίδα στίβου, που έγινε στην Πάτρα.
«Το μοιραίο απόγευμα, ερχόταν στην προπόνηση.
Ηταν πάντα συνεπής κι εκείνη τη ημέρα, μου έκανε εντύπωση γιατί είχε αργήσει 5 λεπτά. Αργότερα μάθαμε τι είχε συμβεί και τον λόγο της αργοπορίας του…» λέει ο κ. Δροσόπουλος.
«Τον περιμέναμε να έρθει και μάθαμε το τραγικό νέο. Ηταν πάρα πολύ εργατικός, είχε θάρρος και αγωνιζόταν χωρίς να τον ενδιαφέρει η νίκη ή ήττα. Ηταν ήρεμο παιδί, σεβαστικό. Δεν ήταν παιδί που θα μπορούσε να καβγαδίσει, ήταν ήπιων τόνων»" μας λέει.
Πριν από έναν χρόνο, ο 18χρονος επισκέφθηκε τη ΦΛΑ και ζήτησε να ασχοληθεί με τον στίβο. Τότε ήταν που τον ανέλαβε ως προπονητής ο Θ. Δροσόπουλος. «Του άρεσε ο αθλητισμός και ήταν ένα παιδί με πολλή ενέργεια. Αν δεν έτρεχε, δεν μπορούσε να σταθεί σε ένα σημείο, έπρεπε κάπου να ξεδώσει την ενέργεια του», τονίζει.
Και το σημαντικότερο: «Αυτή ήταν η χρονιά του. Φαινόταν από τις επιδόσεις του» δηλώνει ο κ. Δρσόπουλος, με τρανταχτό παράδειγμα ότι ο Δημήτρης θα συμμετείχε στο Πανελλήνιο, παρά το γεγονός ότι ανήκε στην κατηγορία των εφήβων. Η ομάδα, όμως, αποφάσισε να τον στείλει, λόγω διαγωγής και της ανοδικής πορείας που είχε καταγράψει.
Ο προπονητής του Δημήτρη μιλά για «ένα χαμογελαστό παιδί που αντιμετώπιζε τη ζωή με χιούμορ, ωστόσο κλειστό χαρακτήρας, καθώς δεν ανοιγόταν εύκολα, δεν μιλούσε για κάτι που μπορεί να τον στεναχωρούσε ή τον ενοχλούσε.
Ο Δημήτρης ήταν ένα παιδί που μπορούσε να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση και περίπτωση, και ήθελε να είναι πάντα μέσα στους καλύτερους».