Αίγιο: Κρίση στην εστίαση – Κάποια καταστήματα…δεν θα ξανανοίξουν ποτέ! | dete

Αίγιο: Κρίση στην εστίαση - Κάποια καταστήματα...δεν θα ξανανοίξουν ποτέ!

«Νεκροταφείο» που τείνει -σε περίπτωση μακρόχρονης διακοπής λειτουργίας- ακόμα και να μονιμοποιηθεί, θυμίζει το Αίγιο και οι πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής, μετά το γενικό λουκέτο που μπήκε, από το Σάββατο, σε καφετέριες, εστιατόρια (πλην ντελίβερι και προϊόντων σε πακέτο), κέτερινγκ, καφέ μπαρ, κλαμπ, χορευτικά κέντρα κ.ά.
Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος έσπευσε να καλέσει επαγγελματίες και καταναλωτές, να μην παραβούν το μέτρο και να μη γίνουν επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως να ενεργήσουν με σύνεση και σεβασμό. Κάλεσε τους καταστηματάρχες να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά και στα «take away» να παρατηρούνται παρέες σε καταστήματα και συνωστισμός. «Οφείλουμε όλοι να ενεργούμε καθημερινά με σεβασμό στους κανόνες, για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε-προστατευόμαστε!» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Εν αναμονή των κυβερνητικών οικονομικών μέτρων ενίσχυσης των παραπάνω επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης - Αναψυχής Στράτος Βαρδάκη, μίλησε στη «Π» για καταστροφή, αφού όσος χρόνος και να δοθεί από το κράτος για πληρωμές σε ΕΦΚΑ, ΔΟΥ, Ταμεία κ.ά., δεν υπάρχει ο τρόπος να βρεθούν χρήματα για ενοίκια και ρεύμα που τρέχουν, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι περνούν στην ανεργία.
«Και ανοιχτοί που ήμασταν, τον τελευταίο καιρό, ήταν σαν να ήμασταν κλειστοί. Φοβάμαι όμως πως αν τραβήξει πολύ αυτό, πολλοί επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ποτέ. Οσοι άντεξαν στην οικονομική κρίση είναι πραγματικοί ήρωες και όσοι τώρα πάλι αντέξουν θα' ναι ήρωες» δηλώνει.
Σημειώνεται πως η Αιγιάλεια έχει μια ιδιαιτερότητα, πανελλαδικά, αφού οι καταστηματάρχες προέρχονται από αναδουλειές, επί δύο καλοκαίρια λόγω των μεδουσών στις θάλασσες και πέρυσι εξαιτίας της παρατεταμένης κατάστασης με τα αμάζευτα σκουπίδια, οπότε οικονομικά η κρίση του κορονοϊού τους βρήκε εξαντλημένους οικονομικά.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ