Αίγιο: Κίνδυνος για να ξεμείνουν από εργάτες οι παραγωγοί σταφίδας

06.08.2020 / 18:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 29

Ο τρύγος και η όλη διαδικασία για τη φετινή σοδειά της σταφίδας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ξεκινά από τις 10 Αυγούστου και μετά, με τους παραγωγούς της Αιγιαλείας, να ζητούν από την πολιτεία την βοήθεια της.

Μιλάμε βέβαια για την μαύρη σταφίδα, την λεγόμενη Κορινθιακή που αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της γης της Αιγιαλείας. Τα προβλήματα ειδικότερα φέτος είναι πολλά για τους παραγωγούς και δεν αφορούν μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το πρακτικό.

Αυτό της συγκομιδής. Τα προηγούμενα χρόνια είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι εργάτες που είχαν συγκεντρώσει οι παραγωγοί για τη συγκομιδή της σταφίδας ήταν Αλβανοί.

Φέτος όμως πολλοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, λίγοι είναι αυτοί που παρέμειναν στην Ελλάδα λόγω του ιού.

Οπότε οι Αλβανοί θα απουσιάζουν από την συγκομιδή του τρύγου και το γεγονός αυτό θα αφήσει τους παραγωγούς – καλλιεργητές, χωρίς εργατικά χέρια.

Είναι ένα ακόμα πρόβλημα μέσα σε όλα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της σταφίδας οι οποίοι βλέπουν το πλαίσιο για το προϊόν τους να διαμορφώνεται αρνητικά, παρόλο που ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς κάτι περισσότερο.

Πάντως, η έλλειψη εργατικών χεριών αντικειμενικά είναι ένα θέμα. Βλέπετε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, Έλληνες δεν πάνε να κάνουν αυτές τις δουλειές.

Τις θεωρούν κάπως υποτιμητικές και προτιμούν τις μπύρες και τις βουτιές στην θάλασσα μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους καλλιεργητές σταφίδας που προσπαθεί να βρει από τώρα μία λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα