Αίγιο:Γονατιστός, με δάκρυα και με «μια συγνώμη» η αποχώρηση Αμβροσίου από μητροπολίτης

Τη χθεσινή Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων του αρχιερέων, επέλεξε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος για να επαναβεβαιώσει την εθελούσια έξοδό του από τον εκκλησιατικό του θρόνο, με τη συμπλήρωση 40 ετών από την ενθρόνισή του.
Παρουσία κλήρου, επισήμων και πιστών στη Φανερωμένη Αιγίου, ο ποιμενάρχης είπε πως οριστικά και αμετάκλητα θα αποχωρήσει το προσεχές και μέχρι τα τέλη του 2018, ανοίγοντας δρόμο για διαδοχή του, τους πρώτους μήνες του 2019, από την Ιερά Σύνοδο.
Γονατίζοντας στην Ωραία Πύλη, ζήτησε συγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του, λέγοντας με δάκρυα στα μάτια.«Ολα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας,εδώ στο Αίγιο κι έξω από τα επίσημα».
Σε παραίνεση του βοηθού του Επισκόπου Βρεσθένης να μην φύγει από τη Δεσποτική του θέση, ο κ.κ. Αμβρόσιος προτίμησε να μη δώσει καμία συνέχεια.
Παρόντες ήσαν ο τ. υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, οι τ. δήμαρχοι Στάθης Θεοδωρακόπουλος και Τάκης Βασιλείου, ο αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Αιγίου Ανδρέας Σοφέτης, ο πολιτευτής ΝΔ Αγγελος Τσιγκρής κ.ά