Έως τέλη Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τους οφειλέτες εργατικής κατοικίας | dete

Έως τέλη Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τους οφειλέτες εργατικής κατοικίας

Πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να δεχτεί τις αιτήσεις των οικιστών των εργατικών κατοικιών οι οποίοι έχουν οφειλές σε δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας προβλέπουν την αναπροσαρμογή οφειλών για 36.000 οικιστές.

Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα δεχθεί τις αιτήσεις των οικιστών των εργατικών κατοικιών, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά του συνόλου της χώρας, για να αξιοποιηθούν οι ρυθμίσεις που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας, μέσω υπουργικών αποφάσεων. Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Kαραμεσίνη, σε δηλώσεις της από τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι μέσα σε ενάμιση με δύο μήνες θα έχει προσδιοριστεί η οφειλή και οι οικιστές θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά τους.

«Ελπίζουμε σε πολύ λίγους μήνες να έχουμε δώσει και σε αυτούς τους ανθρώπους τις νέες τους οφειλές που έχουν γίνει μέσα από αυτή τη ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και νομίζω ότι θα ανακουφιστούν σε πρώτη φάση».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σύντομα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα για δάνεια του πρώην ΟΕΚ ώστε να συμπληρωθεί όλο το φάσμα των ρυθμίσεων που προβλέπουν όλες τις παροχές του πρώην ΟΕΚ.

«Έτσι στη στεγαστική πολιτική απέναντι στα εργατικά στρώματα θα συμπληρωθούν οι διευκολύνσεις που γίνονται για να έχουμε μια κοινωνική πολιτική που είναι συνεπής με την κυβερνητική πολιτική», τόνισε η Μαρία Καραμεσίνη.